1 de 10
recollida de residus

​Viladrau estrena la recollida amb cubells amb xips

El nou sistema permet disposar de tota la informació de recollida en temps real

Els cubells ja s'han començat a distribuir. | Ajuntament de Viladrau
per Redacció, Vic, Catalunya | 27 d'abril de 2022 a les 10:36 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Viladrau, conjuntament amb la Mancomunitat La Plana, ha posat en marxa un nou sistema de recollida de residus porta a porta amb cubells amb xip al municipi.

Amb caràcter previ i per informar a la ciutadania de les novetats, la Mancomunitat La Plana va organitzar cinc reunions informatives els dies 8, 9, 11, 12 i 13 d’abril per explicar el funcionament del nou sistema de cubells.


Aquestes reunions també van servir per repartir el kit de material necessari per fer correctament el porta a porta: un cubell marró de 25 litres per a la fracció orgànica i un cubell beix de 40 litres (ambivalent) per a la fracció dels reciclables (envasos lleugers, paper i cartró) i la fracció resta (rebuig).

Properament es faran dues estades de repartiment dels nous cubells pels veïns i veïnes que no varen poder assistir a les xerrades. Aquestes estades es faran a Can Sià el dia 28 d’abril de 17:00 a 20:00 h i 29 d’abril de 10:00 a 13:00 i de 17:00 a 20:00 h.


Com funciona el nou sistema?


Tots els cubells porten incorporats un xip electrònic que permet identificar, per a cada habitatge, els residus que es treuen al carrer. La lectura dels xips es fa per mitjà d’un lector incorporat en els camions de la recollida i uns braçalets que porta el personal de la Mancomunitat La Plana, que és l’ens encarregat de prestar el servei de recollida selectiva.


Aquest sistema permet disposar de tota la informació de recollida en temps real i donar resposta a les incidències amb més rapidesa, així com també obtenir dades estadístiques de freqüències de recollida per fracció, entre molta altra informació que ofereix l’ús de les noves tecnologies.

"Aquesta es la base tecnològica necessària que ens permet anar millorant i optimitzant el sistema de recollida i, al mateix temps, adaptar-nos a les exigències legislatives en matèria de residus que s’aniran introduint en els propers com la implantació de la taxa justa, el pagament per generació o el pagament per participació", expliquen des de la Mancomunitat.

Si algun veí o veïna no va poder assistir a les reunions o no pot assistir a les estades de
repartiment i encara no disposa de la informació ni dels cubells i contenidors per les restes
vegetals pot trucar a la Mancomunitat a Plana al telèfon 93 812 41 67 ext. 5.; o bé, es pot
adreçar directament a l’Ajuntament per recollir el material.
Participació