Llibres de premis

Els guanyadors dels Premis Literaris de Calldetenes, Teresa Saborit, Gerard Canals i Rafael Fabregat, presenten les seves obres editades

Durant la presentació dels llibres dels Premis Literaris de Calldetenes
Durant la presentació dels llibres dels Premis Literaris de Calldetenes | Aj. de Calldetenes
Osona.com
22 d'abril del 2022
Actualitzat a les 12:08h
Coincidit amb la vigília de la Diada de Sant Jordi, dimarts passat, els tres guanyadors dels Premis Literaris de Calldetenes 2021, Teresa Saborit, Gerard Canals i Rafael Fabregat, van presentar les seves obres editades: Casus Belli, La dona del peu descalç i Magister.

Tal com recull l'Ajuntament de Calldetenes, Rafael Fabregat, guanyador del Premi Lluís Solà i Sala de Teatre i autor de Magister, va destacar que el lector de teatre és una rara avis i que, en la dramatúrgia, fins que l'obra no té una escenografia i uns actors, un llibre no deixa de ser un projecte a mig fer.

Els guanyadors ex-aequo del Premi de Novel·la Armand Quintana són d'Osona: Gerard Canals i Teresa Saborit. Canals, autor de La dona del peu descalç, va explicar el treball d'investigació i recerca que hi ha darrere de la seva obra amb el que busca algun element en el món real (folklore, tradició oral i popular, llegendes i rondalles, mitologia...) per fonamentar la base de la seva història. La novel·la s'inspira en una llegenda del Pirineu occità i planteja el cas d'una dona que vol ser mare però que no pot i que, quan tot falla, apareix la superstició i la màgia.

Per la seva banda, Teresa Saborit, autora de Casus Belli, va llegir dos fragments de la seva obra per presentar-nos les dues protagonistes: la Tina, una escriptora a qui li acaben de robar una novel·la que ha estat escrivint durant set anys, i la Cris, una petita editora a qui els gegants del sector no paren de trepitjar. La novel·la és el contrast entre els autors i tota la maquinària de la indústria cultural que hi ha darrere a l'hora de materialitzar una obra en un llibre.

El llibre de Caldrà la pluja, obra guanyadora del Premi de Poesia Jacint Verdaguer de Carme Cruelles, veurà la llum a finals d'aquest 2022, autoeditat per la mateixa autora.