​Parades i desenes d'activitats a Osona per un Sant Jordi sense mascareta

Vic organitza una gimcana cultural per a infants mentre que Manlleu enceta un nou cicle de Primavera (en)cantada

La diada de Sant Jordi, el 2019, a Vic
La diada de Sant Jordi, el 2019, a Vic | Josep M. Montaner
Osona.com
22 d'abril del 2022
Actualitzat a les 10:57h
Llibres, roses i entitats tornaran a omplir els carrers i places dels pobles i ciutats d'Osona amb motiu de la Diada de Sant Jordi. En aquesta ocasió amb total normalitat, després de l'adeu a la mascareta aquesta mateixa setmana.

A Vic, entre els actes més destacats, hi ha la gimcana cultural per a infants "La poció indesxifrable". Tots aquells infants que aconsegueixin resoldre enigmes guanyaran un val de descompte de 10 euros per gastar en una llibreria de la ciutat. L'activitat és totalment gratuïta i tindrà lloc el mateix dia de Sant Jordi a partir de les 5 de la tarda. La poció només pot ser resolta visitant diverses localitzacions de Vic i gràcies a les guies que s'han repartit prèviament en tots els centres educatius.

Enguany, la Diada de Sant Jordi coincideix amb el mercat setmanal dels dissabtes. Per tant, durant el matí, les parades de llibres i roses es combinaran amb les altres parades de menjar o roba. També es recuperarà la jornada de portes obertes a l'Ajuntament decorat per a l'ocasió o hi haurà l'arbre dels desitjos del carrer de la Riera convertit en un gran roser. Podeu consultar la resta de programació en aquest enllaç.

Cultura, gastronomia i comerç per celebrar Sant Jordi a Manlleu
Amb la diada de Sant Jordi, Manlleu dona el tret de sortida a una nova edició de la Primavera (en)cantada, que aglutina un ampli ventall d'activitats de música, cultura popular, exposicions, fotografia, gastronomia, literatura, teatre i comerç. Hi haurà una quinzena de propostes que s'allargaran fins al 22 de maig.

Enguany, Ràdio Manlleu ha organitzat el primer concurs literari infantil amb motiu de la Diada. Es tracta de capgirar la llegenda de Sant Jordi i inventar-se un final totalment diferent. Consulteu tots els actes en aquest enllaç.

Una vintena d'activitats a Torelló
Torelló celebra el Sant Jordi amb un programa que inclou una vintena d'activitats, impulsades per l'Ajuntament i una desena d'entitats del municipi. El dia de Sant Jordi hi haurà, entre altres actes, parades de llibres i tallers per a infants a la plaça Vella.

La programació, que ja va començar el dimecres amb el club de lectura Dones, compta també amb concerts, espectacles o presentacions literàries. Aquest és el programa d'activitats.