Primera alternativa per salvar el Roser de Sant Julià de Vilatorta

La FEDAC, que gestiona el Pare Coll de Vic, s'interessa pel centre si l'Ajuntament assumeix l'edifici

Alumnes del col·legi d'El Roser a Sant Julià de Vilatorta
Alumnes del col·legi d'El Roser a Sant Julià de Vilatorta | Adrià Costa
14 d'abril del 2022
Primera alternativa per assegurar la continuïtat del col·legi El Roser, a Sant Julià de Vilatorta, després d'un mes i mig de l'anunci del tancament. Tal com ha avançat El 9 Nou i ha confirmat Osona.com, la FEDAC està interessada a gestionar el centre i el projecte educatiu.

Així ho explica en aquest diari, la regidora i primera tinent d'alcalde Cristina Suñén, detallant que és una possibilitat que ha agafat cos els darrers dies. Ara bé, aquesta opció només prosperaria si l'Ajuntament es pot fer càrrec de l'edifici.

Per tot plegat, l'Ajuntament estudia comprar-lo i que passi a ser de titularitat pública. Tot i això, Suñén subratlla, amb peus de plom, que és una idea i abans que es materialitzés caldria conèixer de quin import es tracta i a través de quina formula la fundació podria cedir-lo.

La regidora relata que s'han fet diversos contactes des que es va anunciar de forma sobtada el tancament i reconeix que en aquesta recerca "costa que algú vulgui fer-se càrrec de l'edifici". Una cosa que sí que està clara: ni FEDAC ni l'Ajuntament es faran càrrec del deute que acumula l'escola, quantitat del qual encara no ha transcendit.

Aquesta fundació, vinculada a la congregació de les germanes Dominiques de l'Anunciata, gestiona unes 25 escoles arreu de Catalunya entre les quals hi ha el Pare Coll de Vic i la FEDAC de Prats de Lluçanès.

Aquest dimecres hi va haver una trobada entre la fundació, la direcció pedagògica del col·legi, l'Ajuntament, i l'AFA. Des de l'associació de famílies, la presidenta Jus Tienda valora positivament aquest interès de la FEDAC, una institució amb "una llarga trajectòria i reconeixement". Sobretot perquè, segons la presidenta, la fundació té la intenció de mantenir els professionals que treballen al col·legi, quelcom indispensable per a l'AFA.

Tot i això, l'AFA no vol donar res per fet. Per això, seguiran insistint i recollint signatures -ja arriben a les 5.000- per revertir el tancament i demanant a la Fundació privada Puig i Cunyer els números, que ara com ara encara no són gens clars.

"Si acabarà sortint, no se sap perquè depèn de molts factors", subratlla la primera tinent d'alcalde. Sigui com sigui, però, de moment, hi ha interès.