​Vic celebrarà Sant Jordi amb plena normalitat

S'ha reformulat l'espectacle i l'organització de les parades perquè la Diada coincideix amb el mercat de dissabte

Bet Piella presentant les activitats de Sant Jordi
Bet Piella presentant les activitats de Sant Jordi | Adrià Costa
11 d'abril del 2022
Actualitzat el 12 d'abril a les 9:29h
Vic celebrarà Sant Jordi amb plena normalitat. Així ho ha avançat aquest dilluns en roda de premsa la regidora de Cultura, Bet Piella, que ha subratllat que enguany hi haurà una ampliació d'activitats per la Diada.

En aquesta ocasió, que cau en dissabte, hi haurà parades de roses i llibres de tota mena, ja que l'any passat es va voler professionalitzar i només hi havia llibretes, floristes i entitats del tercer sector. Enguany, doncs, n'hi haurà més.

La Diada, però, s'ha hagut d'adaptar al mercat setmanal que se celebra a la plaça Major el dissabte. D'una banda, durant el matí les parades de roses i llibres estaran entre les de fruites i roba. Les que acostumaven a estar al passeig se'ls ha canviat d'ubicació -carrer Manlleu- amb la possibilitat de traslladar-s'hi a la tarda.

D'altra banda, enguany s'ha reformulat l'espectacle de la Llegenda de Sant Jordi. D'aquesta manera, com l'any passat, durant la tarda, els infants podran participar en la gimcana "La poció indesxifrable", en què hauran d'ajudar a la bruixa del regne a recordar una opció i recorreran diverses localitzacions de la ciutat, una de les quals serà la nova biblioteca Pilarín Bayés.

Per aquest Sant Jordi, s'hauran repartit 600 llibrets a les escoles de la ciutat per jugar a la gimcana. Tots aquells que hi participin rebran un val de 10 euros a la plaça per comprar un llibre.

Precisament, en aquest punt, una xaranga rebrà els infants que vagin arribant de la gimcana i també els personatges que han anat coneixent al llarg del joc. En aquest punt àlgid de la festa, no hi faltarà ni el drac ni Sant Jordi.

Ningú sense llibre
Tal com ha explicat la regidora Piella, com l'any passat, l'arbre dels desitjos del carrer de la Riera es convertirà en un gran roser i la seva base s'omplirà de llibres que tothom podrà agafar. "Aquest Sant Jordi, ningú sense llibre" és el lema d'aquesta diada.

Paral·lelament, hi haurà la jornada de portes obertes a l'Ajuntament de Vic engalanat per les floristes de la ciutat; una ballada de swing al passeig o activitats de Sant Jordi al Museu d'Art Medieval de Vic, tant dissabte com diumenge. Diumenge també hi haurà ball a la plaça Major amb Els Elements, coincidint amb la megaestelada humana que farà l'ANC de Vic.
Arxivat a