La UVic aterra a Manlleu amb un nou cicle formatiu de grau superior sobre dietètica

L'alcalde Àlex Garrido subratlla que el projecte "transformarà la ciutat socialment i econòmicament"

Anna Erra, Miquel Torrents, Àlex Garrido, aquest dimecres davant de la seu de la UVic a Manlleu.
Anna Erra, Miquel Torrents, Àlex Garrido, aquest dimecres davant de la seu de la UVic a Manlleu. | UVic-UCC
30 de març del 2022
Actualitzat a les 16:04h
Manlleu acollirà el curs vinent el nou cicle formatiu de grau superior en Dietètica de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya. Per primera vegada es duran a terme estudis universitaris a la capital del Ter. Per tant, esdevindrà una seu més de la UVic.

Aquest projecte ha estat possible gràcies al treball conjunt de l'Ajuntament de Manlleu, la Fundació Antiga Caixa Manlleu i la mateixa UVic-UCC. Tal com ha explicat aquest dimecres l'alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, ha estat un projecte que s'ha cuinat "a foc lent" en el qual hi ha hagut "bona voluntat per part de tots els implicats. Garrido ha subratllat que aquesta iniciativa "transformarà la ciutat socialment i econòmicament".

El rector de la UVic-UCC, Josep Eladi Baños, ha remarcat que el projecte suposa "un salt endavant" i és només "el principi". En aquest sentit, ha afegit que s'està treballant en un segon cicle per al curs 2023-2024 i a la llarga podria haver-hi un grau universitari (més enllà del 2024).

Per la seva banda, Anna Erra, presidenta de la Fundació Universitària Balmes i alcaldessa de Vic, ha apuntat que "un projecte que es cou a foc lent, es cou bé". Erra ha subratllat la idiosincràsia de la universitat per créixer territorialment i la capacitat de fer xarxa. "Aportar riquesa al territori dona oportunitats als joves, reté el talent i fa una comarca més forta", ha afegit.

A l'antic centre cultural
El cicle -i la nova seu de la UVic a Manlleu- s'ubicarà a l'edifici de l'antic centre cultural, propietat de la Fundació Antiga Caixa Manlleu, que l'ha cedit a l'Ajuntament. De fet, actualment s'hi estan fent les obres per començar el curs vinent.

El president de la Fundació Antiga Caixa Manlleu, Miquel Torrents, que s'ha mostrat molt satisfet per l'acord, ha explicat que s'hi ha fet una inversió de prop d'un milió d'euros. L'Ajuntament ha llogat aquest espai per un període de 10 anys amb la possibilitat d'encabir-hi altres projectes educatius i culturals. L'alcalde ha reiterat que a l'hora d'escollir l'espai tenien clar que havia de "ser cèntric" per "dinamitzar econòmicament i socialment la ciutat".

El nou curs, amb una oferta inicial de 30 places, té per objectiu formar professionals capaços d'elaborar dietes adaptades, de controlar la qualitat de l'alimentació i d'analitzar comportaments alimentaris, i planificar activitats per promoure uns hàbits d'alimentació saludables.

Tal com ha destacat el rector, gràcies a la configuració del seu pla d'estudis, un cop acabat el cicle, l'estudiant podrà accedir a l'obtenció d'una titulació universitària (Nutrició Humana i Dietètica) en només tres anys, gràcies a la fórmula 2+3.

L'entesa entre Manlleu i la UVic es remunta el 2016, quan es va arribar a un acord per incorporar a la universitat el Centre d'Estudis de Rius Mediterranis (CERM) del Museu del Ter. Aquest va ser el primer pas que va vincular la ciutat amb la universitat. Ara s'ha formalitzat un nou cicle per al curs vinent i en un futur es preveuen molts més projectes perquè Manlleu es consolidi com a ciutat universitària.
Arxivat a