1 de 10
Política

L'AMI commemora el 10è aniversari aquest divendres a Vic

Laura Vilagrà i Laura Borràs clouran l'acte que reunirà tots els presidents de l'entitat

Durant els actes de presentació del 10è aniversari de l'Atlàntida. | Adrià Costa
per Osona.com, Vic, Catalunya | 23 de març de 2022 a les 18:49 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) va néixer el desembre de 2011 a Vic, i serà a la capital d'Osona es celebrarà l'acte per commemorar els 10 anys de trajectòria. Serà aquest divendres, 25 de març a les 11 del matí, a la mateixa sala on es va celebrar l'assemblea constituent: a la Sala Joaquim Maideu de l'Atlàntida.

Alcaldes i alcaldesses seran els protagonistes, ja que, segons l'entitat, "han estat ells i elles els que han convertit el municipalisme independentista en una peça clau de la transformació del nostre país i han donat estructura territorial i política al procés cap a la República Catalana".


L'acte serà inaugurat per l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, i pel president de l'AMI, Jordi Gaseni, i tot seguit es donarà veu als alcaldes i alcaldesses. També es farà un petit reconeixement als càrrecs electes que han estat represaliats per les seves idees polítiques. La consellera de la presidència, Laura Vilagrà, i de la presidenta del Parlament, Laura Borràs clouran l'acte.

Al hall de l'auditori s'inaugurarà l'exposició 10 anys de l'AMI: Independentisme, la força del món local, una mostra que serà itinerant. També està prevista l'assistència de tots els presidents que ha tingut l'entitat, excepte Carles Puigdemont, que està a l'exili. De fet, ja es van poder trobar a Brussel·les el passat gener.

 

Participació