​Tanca el col·legi d'El Roser de Sant Julià de Vilatorta

El patronat esgrimeix raons econòmiques pel tancament que ha agafat per sorpresa a les famílies

El col·legi del Roser a Sant Julià de Vilatorta
El col·legi del Roser a Sant Julià de Vilatorta | Adrià Costa
Carles Fiter
01 de març del 2022
Actualitzat el 12 de març a les 16:06h
El col·legi d'El Roser de Sant Julià de Vilatorta abaixarà la persiana a finals d'aquest curs. Aquest dimarts a la tarda, el patronat de la Fundació Puig i Cunyer, presidit per la família Bofill, ho ha comunicat a les famílies i treballadors del centre educatiu. En el text, al qual ha tingut accés Osona.com, s'hi esgrimeix que "s'han explorat totes les sortides", però les "circumstàncies econòmiques" agreujades per la pandèmia han obligat a prendre aquesta decisió. En els darrers anys, també hi havia hagut una davallada d'alumnes.

"Malgrat els esforços que hi hem esmerçat i la il·lusió i voluntarisme del patronat, la direcció i el professorat, hem d'assumir el fet que no podrem obrir el col·legi el proper curs", diu la carta.

En el comunicat, el patronat també exposa que ha conversat amb els serveis territorials d'Educació de la Catalunya Central per la preinscripció dels seus fills a altres centres, que comença d'aquí a pocs dies. "Tots els alumnes empadronats a Sant Julià de Vilatorta d'educació infantil i primària tindran plaça al centre públic [escola Bellpuig] i tots els alumnes d'ESO a l'Institut de Calldetenes", apunten.

Les famílies han estat sorpreses aquesta tarda amb la notícia. De fet, aquest dissabte mateix, l'AFA havia organitzat una jornada de portes obertes. Poc s'esperaven aquesta tarda quan sortien de l'escola que rebrien aquesta notícia.

Al centre, amb 125 anys d'història, s'hi pot cursar des d'educació infantil, educació primària i secundària, fins a 4t d'ESO. Va ser una obra benèfica de Josep Puig i Cunyer i durant un bon temps va ser un col·legi d'orfes. Més endavant va convertir-se en el col·legi El Roser, on fins fa poc també hi havia infants internats. A causa de la pandèmia, es va suprimir aquest servei que també havia anat a la baixa.