Els delictes pugen un 32,4% a Vic i un 35,1% a Manlleu respecte al 2020

A la capital d'Osona han augmentat els delictes relacionats amb el tràfic de drogues mentre que a la capital del Ter han pujat els robatoris amb violència i intimidació

Dues furgonetes de la Policia Nacional a Vic.
Dues furgonetes de la Policia Nacional a Vic. | Carles Fiter
Osona.com
22 de febrer del 2022
Els delictes a Vic van augmentar un 32,4% entre el 2020 i el 2021, segons el balanç de criminalitat que ha fet públic el Ministeri de l'Interior. Es tracta de la capital de la Catalunya Central de més de 20.000 habitants on més han augmentat els fets delictius. Els altres grans municipis de la demarcació on creixen els delictes són Manlleu (35,1%), Manresa (16%) i Igualada (2,3%).

Per tipologies, els delictes que més pugen a Vic són els relacionats amb el tràfic de drogues; mentre que a Manlleu, els robatoris amb violència i intimidació són els que incrementen més.

Per sobre la mitjana catalana
La comparativa de criminalitat feta pública pel Ministeri de l'Interior amb informació de totes les policies de l'Estat està distorsionada perquè l'any de partida va estar marcat pel confinament estricte. Els delictes a Manlleu i Vic es troben per sobre de la mitjana de Catalunya, on en global els fets delictius van incrementar un 10,6%.
Arxivat a