Endesa destina 1,4 milions en la instal·lació de 50 sistemes de telecontrol a Osona

La tecnologia redueix un 20% el temps d'interrupció del servei en cas d'incidències

Un tècnic d'Endesa i una torre amb un sistema de telecontrol.
Un tècnic d'Endesa i una torre amb un sistema de telecontrol. | Endesa
Osona.com
21 de febrer del 2022
Actualitzat a les 12:52h
Endesa, a través de la seva filial d'infraestructures i xarxes e-Distribució, ha instal·lat durant el 2021 un total de 168 telecomandaments en centres de transformació de les comarques centrals. Amb una inversió de 4,8 milions, aquesta tecnologia redueix un 20% el temps d'interrupció del servei en cas d'incidències i millorar la gestió de la xarxa de distribució amb la seva automatització. En el cas d'Osona, s'ha invertit 1,4 milions en la instal·lació de 50 sistemes de telecontrol. Aquesta acció beneficia a 54.600 clients de la comarca.

Amb aquests nous sistemes de control remot, que permeten realitzar maniobres d'operació a distància, ja són 9.943 els telecomandaments que hi ha instal·lats en aquests moments a la xarxa de mitjana tensió de Catalunya. En total, beneficien més de 2,6 milions de clients arreu del territori (més de 230.000 a la Catalunya central).

Des del Centre de Control que Endesa té a Barcelona es poden accionar a distància els dispositius de les instal·lacions sense haver de desplaçar equips sobre el terreny en cas d'incidències, ja siguin pròpies o derivades de l'acció d'agents externs. D'aquesta manera s'aconsegueix reduir el desplaçament dels operaris i s'estalvia temps en la localització d'avaries i, de retruc, també baixa el temps d'interrupció del subministrament elèctric als clients.

La companyia vol seguir ampliant progressivament aquesta digitalització i incrementar-la encara més. Durant aquest any, preveuen fer-ho en més de 1.600 instal·lacions noves a Catalunya, arribant a un total d'11.500, i el 2023 planifiquen fregar les prop de 14.000 instal·lacions automatitzades.