​Els hospitals d'Osona permeten de nou l'accés d'acompanyants

Baixen els ingressos per Covid als centres hospitalaris

Els pacients de l'Hospital de Vic poden tornar a tenir acompanyants
Els pacients de l'Hospital de Vic poden tornar a tenir acompanyants | CHV
Osona.com
21 de febrer del 2022
A partir d'aquest dilluns, els pacients que hagin de ser atesos als centres assistencials del Consorci Hospitalari de Vic i la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic poden tornar a entrar amb un acompanyant.

Tal com expliquen en una nota, es flexibilitzen les mesures establertes a principis de desembre en el marc de la sisena onada. Aquesta flexibilització és possible gràcies a la disminució progressiva dels ingressos hospitalaris i de la transmissió comunitària del SARS-CoV-2.

L'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic i l'Hospital Sant Jaume de Manlleu, com a centres d'atenció sociosanitària, mantenen la normativa d'acompanyants aplicada des del 8 de febrer, amb la presència d'un acompanyant per pacient en diverses franges horàries. Hi ha casos d'excepció -de greu afectació o final de vida- en els quals es permet que durant tot el dia hi hagi fins a tres acompanyants a l'habitació.

L'accés d'acompanyants es recupera tant a les plantes d'Hospitalització com a la resta d'àrees de l'Hospital de Vic, la Clínica de Vic i Osona Salut Mental, amb la limitació d'un acompanyant per pacient.

Pel que fa a urgències es permet l'entrada d'un familiar per pacient, degudament identificat amb l'etiqueta adhesiva que se li facilitarà; mentre que a la unitat de cures intensives (UCI), les persones ingressades poden tenir un únic acompanyant, tot i que també es valoren situacions especials.

Arxivat a