Empreses agroalimentàries d'Osona i el Lluçanès innoven amb BCN Smart Rural

Postres Artesanes de Santa Eulàlia, a Lluçà, ha creat nous productes a partir del xerigot que abans llençaven

Glòria Roig, amb tarongina a la mà a la finca de Lluçà.
Glòria Roig, amb tarongina a la mà a la finca de Lluçà. | ARCA
Osona.com
12 de gener del 2022
Cinc empreses agroalimentàries d'Osona i el Lluçanès han tirat endavant diversos projectes d'innovació en el marc dels Cupons d'Innovació BCN Smart Rural, promoguts per ARCA, l'Associació d'Iniciatives Rurals de Catalunya.

Tal com explica l'associació en una nota, els ajuts, que s'han atorgat en tres convocatòries diferents del 2019 al 2021, han permès a les microempreses agroalimentàries comptar amb assessorament expert per tirar endavant els projectes d'innovació.

De les 12 empreses que s'han beneficiat de l'assessorament, a Osona i al Lluçanès, han estat Mas Joanet de Pujols (Sant Vicenç de Torelló), Postres Artesanes de Santa Eulàlia (Lluçà), Glòria Roig (Lluçà), Niu Verd (Sant Feliu Sasserra-Lluçanès) i Granja Escrigas (Santa Maria de Merlès-Lluçanès)

De mitjana, cadascun dels projectes ha rebut gairebé 2.600 euros que els ha permès cobrir entre un 40 i un 80% del cost dels serveis d'assessorament contractats.

Aprofitar el xerigot
D'entre els projectes, destaca el cas de l'empresa del Lluçanès Postres Artesanes de Santa Eulàlia, que ha rebut assessorament de Fundació Alícia per la creació de nous productes alimentaris a partir del xerigot, el sobrant en l'elaboració de postres làctiques. Amb el projecte d'innovació, ara l'empresa ha creat un subproducte d'un sobrant que abans llençaven.

A banda dels cupons d'innovació, el projecte BCN Smart Rural ha impulsat dos projectes de recerca aplicada, en col·laboració amb universitats catalans, a través de Treballs Finals de Grau o de Màster, així com disset estades de pràctiques a les empreses.
Arxivat a