El nen Jesús, fill d'una parella de menors no acompanyats

Francesc Mateu mostra al seu pessebre de Playmobil una visió diferent d'un Nadal real i proper

La Verge Maria i sant Josep, a la seva arribada a l'Estat
La Verge Maria i sant Josep, a la seva arribada a l'Estat | Francesc Mateu
Toni Carrasco
31 de desembre del 2022
Actualitzat a les 15:05h
Un any més, la família Mateu de Centelles torna a posar el dit a la nafra amb el seu pessebre de Nadal més reivindicatiu, solidari i crític amb la societat actual.


Enguany les seves figures de Playmobil ens escenifiquen el naixement del nen Jesús actual al carrer, fill de dos menors no acompanyats, els mal anomenats "menes". Una crua realitat que Francesc Mateu, any rere any, ens mostra amb les seves recreacions de Playmobil, ara per les festes de Nadal.

"Cada any tracto d'imaginar on i com hagués nascut Jesús si això succeeix el 2021", explica Mateu. I continua: "Podria haver nascut a molts llocs i fruit de moltes realitats, però enguany he escollit la de joves menors de 18 anys que arriben a altres països, escapant de la realitat dels seus i buscant un futur".

I conclou: "Joves que l'extrema dreta ha fet servir per guanyar vots, joves que no tenen possibilitats moltes vegades de regularitzar la seva situació tot i tenir dret, espero que us ajudi a veure d'una altra manera el que representa Nadal".
 

La Verge Maria i sant Josep són dos menors no acompanyats. Foto: Francesc Mateu

Arxivat a