1 de 10
Turisme

Aquests són els «aliments excel·lents» d'Osona

Durant tres anys, els productes guanyadors faran d'ambaixadors de la comarca

Els representants dels productes que representaran Osona els propers tres anys. | Creacció
per Osona.com, Vic, Catalunya | 7 de desembre de 2021 a les 11:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
A la Nit del Turisme d'Osona, que es va celebrar divendres passat a Manlleu, es van proclamar els productes guanyadors del concurs "Fet a Osona: Aliments excel·lents", que representaran l'agroalimentació de la comarca durant els propers tres anys.

Aquesta iniciativa vol posar en valor els aliments d'Osona i potenciar-la com a destinació gastronòmica. Tot plegat està promogut per Osona Turisme-Consell Comarcal d'Osona, Creacció i la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona.

A través de la votació popular, on s'han recollit un total de 6.020 vots, s'han escollit els següents productes per a cadascuna de les categories previstes.

Productes guanyadors
Categoria Embotits cuits: Botifarra d'ou de Can Codina, de Taradell.
Categories Begudes: Ratafia Bosch Reserva de Ratafia Bosch de Sant Quirze de Besora.
Categoria Formatges: Jove de Cabra de Formatges Riudavets de l'Esquirol.
Categoria Elaborats dolços de fleca i pastisseria: Pa de Pessic de Pastisseria El Bruguer de Vic.
Categoria Elaborats salats de fleca i pastisseria: Pa de 7 llavors de Mas Corcó Pagesos Forners.
Categoria Productes Vegetals: Caldo Silvestre de Sambucus de Manlleu.

La IGP Llonganissa de Vic ja estava inclosa a la tria prèviament.


La vetllada al Teatre Centre de Manlleu va acabar amb un tast de tots els productes finalistes cuinats i servits per l'equip d'en Jordi Coromina, dels restaurants l'Horta de Tavertet i el Thymus de Manlleu, i membre d'Osona Cuina.

Acompanyament de Creacció


Tots els projectes premiats rebran un acompanyament en innovació per part de Creacció per desenvolupar o millorar procediments, productes o serveis que contribueixi a enfortir i millorar el seu projecte empresarial. Igualment, s'estan estudiant diverses propostes de promoció conjunta i de comercialització que es treballaran conjuntament amb els premiats.

De fet, al gener està prevista una primera trobada amb els productors guanyadors per treballar conjuntament amb ells els propers passos a seguir: la comercialització de la cistella, el vincle amb la restauració del territori, la presència dels productes en actes institucionals, etc.
 

La cistella «Fet a Osona».


Un procés que va començar el juliol


"Fet a Osona: Aliments excel·lents" es va iniciar el passat juliol quan 50 productors osonencs es van inscriure al concurs. Van destacar la singularitat del seu producte i van aportar criteris de sostenibilitat econòmica, social i ambiental per a procedir a la seva selecció.

Segons els criteris esmentats, els millor puntuats de cada categoria, un total de 35 productes, van passar a la següent fase que va tenir lloc el passat 7 d'octubre a l'Escola d'Hostaleria d'Osona, a Tona.

Un jurat format per experts professionals del sector agroalimentari i gastronòmic en cadascuna de les categories, va fer una avaluació organolèptica que es va sumar a una avaluació efectuada per un jurat expert en innovació. Els dos productes millor puntuats van esdevenir els finalistes i van ser els que s'han donat a conèixer durant el mes en què han restat oberta la votació popular.
Participació