​Albert Palou rellevarà Sandra Quílez com a regidora d'ERC a Vic

La fins ara regidora formarà part de la junta directiva de Vic Comerç i creu que no és ètic ostentar els dos càrrecs

Albert Palou i Sandra Quílez, el regidor entrant i la sortint d'ERC Vic a l'Ajuntament.
Albert Palou i Sandra Quílez, el regidor entrant i la sortint d'ERC Vic a l'Ajuntament. | Josep M. Montaner
14 d'octubre del 2021
Relleu al grup municipal d'ERC Vic. Així ho van anunciar aquest dimecres, en roda de premsa, el partit. La regidora Sandra Quílez -número 5 a la llista de les municipals- deixarà de ser regidora al ple de novembre i recollirà el testimoni Albert Palou.

Tal com explicava Quílez, fa un pas al costat perquè formarà part de la junta directiva de Vic Comerç i no volia que es donés una duplicitat de càrrecs. "Si bé era compatible, no era ètic", explicava la regidora republicana. Per tant Quílez seguirà com a mestra artesana al carrer de la Riera i treballarà des de Vic Comerç. "Vull continuar treballant per un comerç de proximitat, diferent i amb identitat com és el d'aquesta ciutat", concloïa.

La portaveu del grup a l'Ajuntament de Vic, Maria Balasch, va subratllar la tasca de Quílez a l'Ajuntament, sobretot pel que fa a comerç, i va posar en valor que fes el pas al costat i no dupliqués càrrecs. En aquesta línia, el president d'ERC Vic, Roger Mas, va apuntar que la representació pública exigeix "una dedicació plena" i que la seva decisió "l'honora per responsabilitat".

Tots dos van reiterar un agraïment a la regidora i van destacar el seu paper en el comerç de la ciutat. "El comerç de la ciutat té en ella una gran ambaixadora", destacava Mas.

"Un militant de ciutat"
Si tot va bé, Albert Palou -que anava de número 6 a la llista de les eleccions municipals- assumirà el càrrec de regidor a la sessió plenària del desembre. És investigador a la UVic-UCC i té una llarga trajectòria com a activista municipal. De fet, tal com destacava Balasch, "fa anys que treballa en el partit per la ciutat". En aquest mateix sentit, Mas subratllava que "és un militant de ciutat": "la coneix com poca gent i se la camina de dalt a baix amb molta freqüència".

Després d'anys de militància, Palou va explicar que el 2019 va fer el pas endavant per anar a les llistes d'ERC Vic i, fa uns dies, quan se li va proposar d'assumir la regidoria, no s'ho va pensar gaire. Va dir que sí ràpidament. "És un honor ser representant de la ciutat de Vic i de les sigles d'ERC", apuntava.
 

El grup municipal d'ERC Vic a la plaça Gaudí. Foto: Josep M Montaner.


Cinc renúncies, de moment
Aquest curs polític a Vic, hi ha hagut ja cinc renúncies de regidors. On se n'han donat més ha estat al grup municipal de Capgirem Vic. El setembre de 2020, Joan Coma i Sara Blázquez van deixar de ser regidors i Susanna Vives i Roger Cumeras van agafar-los el relleu. Més endavant, ja aquest any, també ho va fer el seu company Pere Freixa, substituït per Marc Camacho.

A l'equip de govern, la regidora de Cultura a l'Ajuntament de Vic, Susagna Roura (JxCat) ha de renunciar aviat al càrrec, tal com havia anunciat aquest estiu. Roura va ser nomenada nova directora general d'Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil. L'alcaldessa Anna Erra està acabant de lligar qui serà el seu substitut.

Finalment, aquesta setmana s'ha donat a conèixer la baixa de Sandra Quílez, que va prendre aquesta decisió fa poc més de tres setmanes.
Arxivat a