Uns premis literaris de Calldetenes de rècord

Els osonencs Gerard Canals i Teresa Saborit són els guanyadors ex aqeuo del Premi Armand Quintana

Guanyadors i organitzadors de la 42a edició del premis literaris de Calldetenes
Guanyadors i organitzadors de la 42a edició del premis literaris de Calldetenes | Aj. de Calldetenes
Osona.com
20 de setembre del 2021
Calldetenes ha celebrat un any més els seus premis literaris. Aquest dissabte, a l'Auditori teatre es va fer l'acte de lliurament de la 42a edició d'aquest certamen que, tal com explica l'Ajuntament, ha assolit les xifres més altes de participació entre totes les categories. En total la convocatòria d'enguany ha recollit un total de 276 treballs.

Tal com destacava l'alcalde Marc Verdaguer, aquest increment és degut a "un efecte secundari de la pandèmia que ens ha obligat a quedar-nos tancats a casa", però també a la novetat introduïda aquest any de presentació electrònica de les propostes.

Els osonencs Gerard Canals, amb La dona del peu descalç, i Teresa Saborit, amb Casus Belli, van ser els guanyadors ex aqeuo del Premi Armand Quintana de novel·la. Aquest guardó està dotat amb 3.000 euros i la publicació del treball.

Quant al Premi Jacint Verdaguer de poesia, també dotat en 3.000 euros i la publicació de l'obra, va recaure en mans de Carme Cruelles amb el títol Caldrà la pluja. Rafael Jordi es va endur el Premi Lluís Solà i Sala de teatre, dotat en 2.000 euros, per l'obra Magister.

Tal com recull l'Ajuntament, el jurat va destacar que, tot i que s'ha rebut una gran quantitat de treballs, la qualitat i l'originalitat de les creacions era molt alta.

Durant l'acte, també es va fer entrega dels premis d'Educació Primària i ESO, i enguany es va recuperar el premi de còmic, que en l'anterior edició s'havia declarat desert per falta de participació.

Els Premis Literaris de Calldetenes són un dels certàmens literaris més antics i amb més tradició de Catalunya, i des de l'Ajuntament, ara més que mai, es vol continuar mantenint el compromís amb la promoció de la llengua i la cultura.

 Tots guardonats de la 42a edició

- Premi de 1r i 2n d'Educació Primària per a estudiants de Calldetenes, desert.
- Premi de 3r i 4t d'Educació Primària per a estudiants de Calldetenes a Pau Campos Prieto, per l’obra que porta per títol Dins del videojoc, per import de 120 euros.
- Premi de 5è i 6è d'Educació Primària per a estudiants de Calldetenes a Laia Campos Prieto, per l’obra que porta per títol La dansa em dona vida per import de 150 euros.
- Premi de 1r i 2n d’ESO per a estudiants de Calldetenes a Alba Rovira Escalé per l’obra que porta per títol La paraula desconeguda, per import de 175 euros.
- Premi de 3r i 4t d’ESO per a estudiants de Calldetenes a Sira Clos Cros, per l’obra que porta per títol Bona nit, per import de 200 euros.
- Premi de 1r i 2n d'Educació Primària per a Estudiants dels Països Catalans a Guiu Baulenas Morató, per l’obra que porta per títol Temps era temps, per import de 100 euros.
- Premi de 3r i 4t d'Educació Primària per a Estudiants dels Països Catalans a Sara Vilar Cubí, per l’obra que porta per títol Atzar, per import de 120 euros.
- Premi de 5è i 6è d'Educació Primària per a Estudiants dels Països Catalans a Mar Palau León, per l’obra que porta per títol La meva mare és camionera i la meva tieta cafetera per import de 150 euros.
- Premi de 1r i 2n d’ESO per a Estudiants dels Països Catalans a Carla López Liso, per l’obra que porta per títol Il·lusió, per import de 200 euros.
- Premi de 3r i 4t d’ESO per a Estudiants dels Països Catalans Ex aequo a Trini Plana Vilà i a Bruna Herrero Rifà, per les obres que porten per títol Immortalitat i La meva història, respectivament, per import de 250 euros.
- Premi de 1r i 2n de Batxillerat i Grau Mitjà I Superior d'FP per a Estudiants dels Països Catalans a Arnau Garriga Torné, per l’obra que porta per títol Estimant-me, per import de 300 euros.
- Premi Armand Quintana de novel·la, per un import de 3.000 euros i la publicació de l’obra, Ex aequo a Gerard Canals Puigvendrelló, per l’obra que porta per títol La dona del peu descalç, i a Teresa Saborit, per l’obra que porta per títol Casus Belli.
- Premi Jacint Verdaguer de poesia, per import de 3.000 euros i la publicació de l’obra, a Carme Cruelles Rosales, per l’obra que porta per títol Caldrà la pluja.
- Premi Lluís Solà i Sala de teatre, per import de 2.000 euros i la publicació de l’obra, a Rafael Jordi Fabregat Rodriguez, per l’obra que porta per títol Magister.
- Premi CO, CO, CÒMICS en categoria infantil, per import de 500 euros, a Miquel Mestres López, per l’obra que porta per títol Un nou horitzó.
- Premi CO, CO, CÒMICS en categoria adults, per import de 1.000 euros, a Arnau López Mazorriaga, per l’obra que porta per títol Malson a la torre del mag Penrose.
- Premi CO, CO, CÒMICS premi especial del jurat, per import de 1.000 euros, a Olívia López Mazorriaga de l’obra que porta per títol Mondrian vs. Pollock.