Roger Mas omple l'Atlàntida de «flors» i optimisme en la presentació del seu nou disc

Marta Knight també estrena el seu primer LP al Mercat de Música Viva de Vic

Roger Mas durant la segona jornada del Mercat de Música Viva de Vic.
Roger Mas durant la segona jornada del Mercat de Música Viva de Vic. | Clara Orozco/MMVV
Osona.com
17 de setembre del 2021
Actualitzat a les 10:03h
Roger Mas ha omplert l'Atlàntida amb cançons plenes d'optimisme aquest dijous al Mercat de Música Viva de Vic  (MMVV). El cantautor de Solsona ha estrenat de forma oficial els temes del seu darrer disc, Totes les flors (Satélite K, 2021), un treball que arriba coincidint amb els seus 25 anys de carrera. Ho ha fet amb les entrades exhaurides i un públic que ha celebrat poder recuperar la presencialitat dels concerts en directe després d'un any de pandèmia. En aquesta segona jornada de festival també ha actuat Marta Knight que ha estrenat els temes del seu primer LP en format banda.

Roger Mas ha actuat a l'Atlàntida amb les entrades exhaurides i una setmana després de llençar el single Amb la polla i amb l'ou dedicat a la xef Carme Ruscalleda. El solsoní ha desgranat els deu temes del seu últim treball, Totes les flors, que ell mateix ha definit com a un "viatge directe de cançons curtes i fresques" on es respira optimisme després d'un any marcat per la pandèmia de la Covid-19. Es tracta del seu onzè treball que publica i que ve a ser el colofó dels seus 25 anys que porta dalt dels escenaris.

El cantautor, que s'ha mostrat molt proper al públic, ha confessat que estava molt content de poder presentar el nou treball. I ha precisat que, en realitat, feia 20 anys que es podia guanyar la vida, "arribant a final de mes" i vivint només de la música. Durant l'actuació també ha interpretat dues cançons d'anteriors treballs, Non manca niente i Volant.

Marta Knight estrena LP
En la segona jornada de festival, també hi ha hagut l'actuació de Marta Knight que ha estrenat el seu primer LP. La cantant de Martorell, que s'ha fet un nom amb ritmes de folck, rock indie i lletres en anglès, ha interpretat les cançons acompanyada d'una banda. Es tracta d'un treball on la jove cantant fa un pas més i explora nous registres amb temes que també han nascut durant el confinament.

Half a room, I'm here i The Garden són algunes de les cançons que el públic ha pogut escoltar per primer cop. Knight va estrenar-se al MMVV el 2019 i enguany ha tornat a actuar-hi, de nou, des de l'auditori de l'Atlàntida.

Una seixantena de concerts
La programació del Mercat de Música Viva de Vic inclou una seixantena de concerts en directe, dels quals 20 són estrenes. Es repartiran en set escenaris diferents de la ciutat fins aquest dissabte. Aquesta 33a edició posa l'accent en el fet de poder tornar a viure la música en directe i reactivar l'activitat professional després d'un any molt dur per al sector.

En total s'han inscrit prop de 600 professionals. El certamen, considerat estratègic pel Departament de Cultura, vol ser un espai de trobada i eix cohesionador de la indústria musical a Catalunya.

Arxivat a