Les Masies de Voltregà dedica un gran mural a l'observatori d'ocells de l'illa de Gallifa

Jacob Cabezas triga cinc setmanes en pintar l'obra, que es pot veure des de la C-17

Jacob Cabezas, amb el mural
Jacob Cabezas, amb el mural | Adrià Costa
03 d'agost del 2021
Actualitzat a la 13:21h
L’Ajuntament de les Masies de Voltregà, amb el suport tècnic del Museu del Ter, ha actualitzat, amb un gran mural, l’entorn de l’espai que es va adequar com a observatori dels ocells de l’illa de Gallifa. L’obra es va acabar el passat divendres.

L’autor del mural és Jacob Cabezas, artista inquiet i polifacètic que s'expressa des de tècniques digitals fins a mitjans tradicionals. Ha treballat de dissenyador i animador, i actualment està més enfocat en la il·lustració i pintura.
 

Jacob Cabezas, autor del mural i Verònica Ruiz, alcaldessa de les Masies de Voltregà. Foto: Adrià Costa

 

El mural de l'observatori d’ocells de les ribes del Ter, a les Masies de Voltregà. Foto: Adrià Costa


Cabezas ha trigat cinc setmanes en fer el mural (tres per a les pintures i dues per a un gran rètol que assenyala la direcció de l'observatori). A l'obra, que es pot veure des de la C-17, hi apareixen alguns dels ocells que es poden observar a l'entorn.

Les illes de  Gambires i Gallifa, a les Masies de Voltregà, són un dels nuclis de nidificació d’ocells ardeids (bernats pescaires, martinets blancs, martinets de nit i esplugabous), més importants de Catalunya, sent un espai fluvial de gran interès ecològic. En el darrer cens s’han pogut comptar fins a 156 espècies d’ocells.

Jacob Cabezas, pintant el mural de l'observatori d’ocells de les ribes del Ter, a les Masies de Voltregà. Foto: Adrià Costa


L’espectacularitat d’aquest punt d’observació rau en la quantitat de nius que acull la colònia i la vistositat de les espècies que hi fan niu que atrau a ornitòlegs, naturalistes, fotògrafs i molts veïns i veïnes de les Masies de Voltregà i la comarca.

La construcció de l’observatori, l’any 2019, es va realitzar després de diversos treballs previs dins el projecte de custòdia fluvial “Riberes del Ter” per protegir i conservar aquests espais fluvials. L’Ajuntament i el Museu del Ter van arribar a acords de custòdia amb els propietaris dels terrenys que toquen al riu per eliminar espècies al·lòctones invasores i replantar de nou espècies autòctones de boscos de ribera.