Els pisos de Can Garcia de Manlleu passen a la història

Aquesta setmana s'ha enderrocat el segon i últim bloc de l'emblemàtica edificació del barri de l'Erm

Recollint la runa del segon bloc dels pisos de Can Garcia
Recollint la runa del segon bloc dels pisos de Can Garcia | Adrià Costa
23 de juliol del 2021
Actualitzat a les 9:11h
El segon bloc dels pisos de Can Garcia de Manlleu ja ha desaparegut de l'"skyline" de la ciutat aquesta setmana. Amb poc més de dos dies, una excavadora de grans dimensions ha acabat d'enderrocar l'últim bloc d'aquesta emblemàtica edificació del barri de l'Erm

Fins a la tercera planta els treballs d'esfondrament, es van fer de forma manual. Però, un cop arribats al tercer pis, es van començar a fer amb maquinària. Al mateix temps altres operaris anaven remullant la runa per evitar generar pols. 

Després de l'enderroc, la feina és aplanar i adequar el solar amb la runa generada, tancar-ne l'accés i també aïllar les cases del costat del segon bloc. Tot plegat, s'allargarà fins a finals d'estiu. Per tant, sembla que s'ha seguit el calendari establert sense imprevistos.


A finals d'abril, els responsables de l'enderroc ja explicaven que les obres avançaven a bon ritme, sobretot perquè tenien l'experiència de l'aterrament del primer bloc i també per l'evacuació de la runa.

Can Garcia era un conjunt de 256 habitatges que es va construir als anys seixanta i que presentaven greus patologies constructives. Estava format per dos blocs. L'Incasòl va adquirir, en diferents fases, la propietat de les finques que conformaven Can Garcia entre el 2010 i el 2018. El primer bloc es va aterrar el 2015. Què s'hi farà als solars després de l'enderrocament del segon bloc segueix sent una incògnita.
Arxivat a