Mobilitat

Campanya de micromecenatge per estendre el Bicibús a escoles d'arreu de Catalunya

Canvis en Cadena, promotora de la iniciativa, busca finançament per crear una plataforma digital gratuïta

per Osona.com, 9 de juny de 2021 a les 08:55 |
Un grup del BiciBús a Vic | ACN
L'associació Canvis en Cadena comença aquest dijous, 10 de juny, una campanya de micromecenatge per fer arribar el Bicibús a escoles d'arreu de Catalunya. La idea és aconseguir finançament per crear una plataforma digital gratuïta a partir del setembre vinent amb informació i eines per posar en marxa noves rutes en centres interessats en participar-hi.


Es tracta d'una iniciativa que va començar fa un any a Vic per fomentar la mobilitat sostenible amb l'acompanyament de joves i infants que van en bicicleta fins a les escoles, organitzant línies estables des de diferents punts. Actualment hi ha més de 14 centres educatius que participen en el projecte amb 22 línies a punts com Vic, Sant Julià de Vilatorta, Barcelona o Sant Cugat del Vallès.


Segons els impulsors, el bicibús és un projecte "innovador i eductiu que implica tota la comunitat educativa per promoure el canvi d'hàbits en la mobilitat" als municipis. Remarquen que també és "molt beneficiós" pels infants perquè facilita la seva autonomia, promovent la salut, generant noves relacions veïnals i reduint l'ús de vehicles motoritzats per desplaçar-se.

I asseguren que el projecte té un impacte positiu a nivell social i ambiental. Actualment l'utilitzen més de 375 infants i 100 adults que van setmanalment amb bicicleta a les escoles. Calculen que representa deixar més de 200 cotxes al garatge. Totes aquestes dades es recullen a través d’una aplicació mòbil que utilitzen les famílies per sumar-se a la iniciativa.

Canvis en Cadena és una entitat sense ànim de lucre que neix amb l’objectiu de promoure i l’ús de la bicicleta a Catalunya, creant sinergies i compartint recursos entre les diferents entitats ciutadanes, persones i empreses sensibles a la mobilitat sostenible i la sostenibilitat ambiental.

La campanya de micromecenatge es farà amb la plataforma Goteo.org.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació