El Lactium escalfa motors per escollir el millor formatge artesà

El jurat es reuneix abans del certamen que se celebrarà el 22 i 23 de maig

Tast de formatges del Lactium a Vic
Tast de formatges del Lactium a Vic | Aj. de Vic
Osona.com
05 de maig del 2021
Actualitzat a les 12:37h
El Lactium ja està treballant per escollir els millors formatges artesans catalans en el seu concurs. La mostra de formatges de referència del país se celebrarà el 22 i 23 de maig però, a causa de la pandèmia, les sessions de tast i deliberació del jurat per al concurs tenen lloc les setmanes prèvies al certamen i en diversos punts del territori català, entre els quals hi ha Vic i Manlleu. Així es garanteixen les mesures sanitàries amb aforaments reduïts i la realització de tests d'antígens a tots els membres del jurat.

A Vic, es va fer una sessió el passat 14 d'abril al Temple Romà per valorar la categoria de toma de vaca/búfala; mentre el 29 d'abril a Manlleu, a l'empresa La Selecta, es van valorar dues categories: formatges blaus i pastes àcides de vaca.

Aquestes són dues de les nou sessions de deliberació que s'estan fent prèviament a la 13a edició del Lactium. Hi participen més de 50 especialistes com a membres del jurat, entre distribuïdors, restauradors, formatgers i formatgeres i premsa gastronòmica i estan guiades per un cap de taula, que és un tècnic i professional del món formatger.

D'entre els més de 150 formatges presentats a concurs, s'escolliran 13 guanyadors, un per a cada categoria, i d'entre els guanyadors, en sortirà el Premi Millor Formatge Català Lactium 2021. Enguany, com a novetat, també es convoca el Premi Formatgeria Sostenible, que vol incentivar i reconèixer iniciatives i bones pràctiques entre les formatgeries artesanes catalanes.

22 i 23 de maig

Els noms dels guardonats es faran públics durant la celebració de la 13a edició del Lactium, que tindrà lloc el 22 i 23 de maig al Parc Jaume Balmes de Vic. L'any passat no es va poder celebrar a causa de la situació sanitària. Tot i això, l'edició d'enguany comptarà amb més de 40 formatgeries artesanes i 10 productors agroalimentaris catalans de qualitat.

Aquest certamen, que seguirà les mesures de seguretat, està organitzat per l'Ajuntament de Vic i ACREFA, l'Associació Catalana de Ramaders i Elaboradors de Formatge Artesà.

Arxivat a