El sector del Puig Vell de Roda de Ter tindrà parcel·les industrials més grans

Urbanisme ha donat llum verda a una modificació del planejament

El sector del Puig Vell de Roda de Ter, aquest dimarts al matí
El sector del Puig Vell de Roda de Ter, aquest dimarts al matí | Josep M. Montaner
Osona.com
27 d'abril del 2021
Actualitzat a les 12:02h
La Comissió Territorial d'Urbanisme de la Catalunya Central ha emès aquesta setmana un informe favorable a la modificació del planejament municipal de Roda de Ter per reconvertir les parcel·les d'ús terciari previstes al sector del Puig Vell en grans parcel·les d'ús industrial "més adequades a la demanda empresarial actual". El canvi també permetrà ampliar la zona veda de la Muntanyeta. 

El sector del Puig Vell va ser desenvolupat i urbanitzat per l'Institut Català del Sòl (INCASÒL) i ofereix parcel·les per a usos terciaris. Ara, es volen agrupar aquestes parcel·les per poder oferir-ne de més grans. Per aconseguir-ho, s'ha traslladat una zona verda de 1.239,11 m2 , que es preveia situar entre dos solars, al nord del sector, el que permet disposar de tot l'àmbit per a destinar-lo a usos empresarials.

Es proposa també el canvi de qualificació de totes les parcel·les terciàries a indústria aïllada de nova creació, ja que, segons informa Urbanisme, no hi ha prou demanda de sòl terciari i, en canvi, sí que hi ha interès per sòl qualificat com a industrial de parcel·la gran. De retruc, la zona verda traslladada se sumarà a la de la Muntanyeta, ampliant aquest espai.

Finalment, també s'ha ajustat l'ordenació del sector per afavorir la instal·lació d'una indústria amb façana contínua, fet que permetrà una millora de la qualitat del conjunt. La modificació de planejament no comporta un increment del sostre edificable.
Arxivat a