Vicpuntzero obre definitivament les portes per Sant Jordi

El nou equipament cultural i turístic de Vic ofereix una experiència immersiva i una visita guiada per 2.000 anys d'història

Vicpuntzero, el projecte turístic Illa de la Pietat de Vic
Vicpuntzero, el projecte turístic Illa de la Pietat de Vic | Josep M. Montaner
Osona.com
21 d'abril del 2021
El Vicpuntzero s'estrena definitivament aquest Sant Jordi. El nou equipament cultural i artístic, que resumeix 2.000 anys d'història de Vic, en podrà gaudir la ciutat, comarca i tot el conjunt del país quan les mesures sanitàries ho permetin. Tal com explica l'Ajuntament en una nota, l'obertura definitiva del Vicpuntzero arriba després de l'èxit de les dues jornades de portes obertes (la primera per les festes nadalenques i la segona per Setmana Santa).

El nou equipament cultural i turístic engloba el llegat històric format pel Temple Romà, el Castell dels Montcada i el conjunt de l'església de la Pietat, un espai fins ara buit i tancat. Tot des de l'epicentre de Vic, on va néixer la ciutat.

 L'espai comprèn:

- La capella fonda de l’església de la Pietat, on es poden apreciar tres èpoques molt clares de la història: la romana, la medieval i la barroca.
- El vídeo mapping “Vic, un viatge pel temps i l’art”, un audiovisual de 15 minuts que, d’una manera immersiva i artística, fa viatjar per la història de Vic des d’Auso fins a l’actualitat.
- La nau central de l’església de la Pietat, on en un futur augmentaran les activitats culturals en format d’exposicions i concerts. Actualment es pot contemplar l’exposició temporal “Sert en Flames.
- El campanar –el punt més alt del centre històric–, far i mirador indiscutible de la ciutat i la Plana de Vic. A banda de contemplar unes vistes panoràmiques també es poden resseguir els principals punts de la ciutat amb l’ajuda d’un codi QR i d’una nova senyalització.
 

El primer pla estratègic turístic de la ciutat

El Vicpuntzero segueix l'essència del primer pla estratègic que té la ciutat en l'àmbit turístic. La regidora de Cultura i Turisme, Susagna Roura, recorda que la voluntat del pla és que el centre històric serveixi de punt per expansionar els visitants cap a l'exterior, promocionant els diferents equipaments culturals i patrimonials, els diversos barris i la comarca.

Roura recorda que tot i que Vic no és una ciutat turística sí que té interès turístic i per això es treballa per fer-la "referent amb un turisme cívic i sostenible gestionant-se a través de l'art i la cultura i fugint del turisme de masses".

El primer pla estratègic de turisme de Vic, aprovat unànimement en l'últim ple, és fruit de la participació de diferents agents turístics del sector privat i del públic, i dibuixa una estratègia precisa i acotada a la ciutat amb aliances a la comarca i al país, d'acord amb la situació actual de pandèmia i pensant en la postpandèmia i posa en valor que la capital d'Osona és una de les ciutats amb caràcter del país, tal com considera l'Agència Catalana de Turisme.
Arxivat a