1 de 10
UVic-UCC

La Salle de Manlleu representarà la UVic a la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat

El premi al millor orador va ser per a Mohamed Asbai Asbai, de l’Institut La Plana de Vic

Els guanyadors de la lliga de debat per la UVic | UVic-UCC
per Osona.com, 9 de març de 2021 a les 18:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'institut La Salle de Manlleu representarà la UVic a la final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat que tindrà lloc a la Universitat Miguel Hernández d'Elx (Alacant) del 13 al 23 d’abril. L’equip manlleuenc va guanyar la fase local organitzada per la UVic, en la qual va obtenir la puntuació més alta per davant dels altres quatre participants, tots de centres d’Osona i del Bages. L'equip guanyador està format per vuit nois i noies de 4 d'ESO: Anna Nogué, Xantal Parés, Elisenda Puig, Gina Rierola, Oriol Valls, Pol Balmes, Aina Parés i Martí Clusella. El seu capità és el professor Jaume Planas. 

El segon lloc de la prova organitzada a la UVic va ser per a l’Institut La Plana de Vic i el tercer pel Vedruna Escorial, de la mateixa ciutat. A la prova eliminatòria també hi van participar l’Institut del Ter de Manlleu i la Fundació Joviat de Manresa. D'altra banda, Mohamed Asbai Asbai, de l'Institut La Plana de Vic, va rebre el premi de millor orador de la fase local. Van haver de debatre tant a favor com en contra de si el creixement global de l’economia és compatible amb el respecte al medi ambient. 


La Lliga de Debat és una competició argumental en la qual diversos equips d’estudiants de 4t d’ESO, Batxillerat i cicles formatius (d’edats entre 15 i 18 anys) de diferents centres docents debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. Hi participen instituts de Catalunya, la Catalunya Nord, el País Valencià, les Illes Balears, Andorra i Sardenya, que passen per la respectiva fase local preliminar per escollir els representants de cada universitat a la final. La Lliga neix en el marc de l’experiència de la Lliga de debat universitària que impulsen la Xarxa Vives i la Federació Escola Valenciana.

L’equip que resulti guanyador de la prova final obtindrà 1.500 euros mentre que el segon premi serà de 700 euros. També hi haurà un premi de 300 euros pel primer classificat de cada fase, igual que per al millor orador final. Tots els diners s’hauran de destinar a l’adquisició de material educatiu. 

Participació