​Josep M. Riba, nou vicari general de la diòcesi de Vic

L'actual director del Museu Episcopal de Vic agafa el relleu a David Compte com a mà dreta del bisbe

Josep M. Riba amb el seu predecessor David Compte, en una imatge d'arxiu.
Josep M. Riba amb el seu predecessor David Compte, en una imatge d'arxiu. | ACN
Osona.com
22 de febrer del 2021
Josep Maria Riba ha estat nomenat nou vicari general de la diòcesi de Vic i moderador de la cúria. Tal com es va anunciar aquest divendres en un comunicat, l'actual director del Museu Episcopal de Vic (MEV) s'ha convertit en la figura més important després del Bisbe de Vic, Romà Casanova.

Riba agafa el relleu de David Compte, que ha estat al càrrec des del juny del 2009, és a dir, gairebé durant dotze anys. Precisament el Bisbe de Vic Romà Casanova agraeix la tasca de Compte, destacant-ne la seva implkicació i impuls en els plans pastorals, el projecte Episcopus o el Sínode Diocesà, entre altres.

Josep Maria Riba va néixer a Vilanova del Camí el dia 13 d'agost de 1954 i va ser ordenat prevere el 27 d'abril de 1980. Actualment és rector de les parròquies de la Pietat i Sant Domènec de Vic i de Sant Julià Sassorba; però ha estat consiliari general dels Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya; i ha exercit de professor del col·legi del Seminari, i també de professor de màster de patrimoni cultural a la Facultat d'Història Eclesiàstica Antoni Gaudí.

Precisament el seu nom ha transcendit en el món de la cultura. A més de ser director del Museu Episcopal de Vic, també és delegat episcopal per al Patrimoni Cultural, director de l'Albergueria - Centre Cultural del Bisbat de Vic i membre de la Comissió del Sínode Diocesà, així com rector del SICPAS i vocal de la Comissió Executiva de la Junta de Museus de Catalunya, com a representant de la Conferència Episcopal Tarraconense.
Arxivat a