​Torelló controla amb càmeres l'accés del trànsit al nucli antic

Durant un parell de mesos estarà en període de prova però llavors es multarà se sancionarà amb 56 euros els vehicles que no estiguin acreditats

Osona.com
09 de febrer del 2021
Mapa de la situació de les càmeres a Torelló
Mapa de la situació de les càmeres a Torelló | Aj. de Torelló
Aquesta setmana ha començat a Torelló el període de prova del nou sistema del control d’accés al nucli antic per al trànsit rodat. Fins ara el control de l’accés de vehicles, es feia amb pilones, però a partir d'aquest dilluns es fa mitjançant un sistema de videocàmeres de lectura i reconeixement automàtic de les plaques de matrícules.

Tal com explica l'Ajuntament de Torelló en una nota, la idea és ordenar la mobilitat al veïnat, per la qual cosa només els vehicles degudament autoritzats podran accedir al casc antic de la població. Es vol garantir la convivència de vianants i vehicles i la millora de la qualitat de vida al nucli antic.

Durant un parell de mesos estarà en període de prova i l'Ajuntament informarà degudament quan s'hagi acabat. Llavors es començarà a multar. Segons l'ordenança de circulació de vehicles i vianants, el preu de la sanció serà de 56 euros.

- On estan instal·lades les videocàmeres? En quatre punts: carrer del Pont, Pas de la Sagrera, carrer Ges d’Avall i carrer Rocaprevera.

- Qui hi pot accedir? La normativa determina una prohibició general d’accés al nucli antic, excepte els vehicles autoritzats. Poden accedir-hi les persones residents i les titulars d’una plaça d’aparcament o d’un establiment comercial a la zona delimitada; així com els vehicles que presten serveis públics. Excepcionalment, es podrà autoritzar l’accés de vehicles per càrrega i descàrrega de voluminosos, repartiment de subministraments, persones amb mobilitat reduïda o obres de construcció, instal·lació o remodelació d’edificis.

- Formalitzar la sol·licitud
Les persones que compleixin aquests requisits hauran de formalitzar una sol·licitud per obtenir l’acreditació de dret d’accés permanent, que es podrà fer a través del catàleg de tràmits de la web municipal o bé presencialment a les oficines municipals. Es podran registrar un màxim de 3 matrícules per persona, limitació que no s’aplicarà en els casos d’establiments comercials, serveis públics o vehicles de càrrega i descàrrega.
Arxivat a