L'ACVic estrena temporada amb l'exposició audiovisual «Trilogia de la realitat oculta» d'Isaki Lacuesta

El programa també inclou la celebració del desè aniversari del programa Art i Escola

La presentació de la programació de l'ACVic
La presentació de la programació de l'ACVic | ACVic
Osona.com
22 de gener del 2021

La nova temporada de l'ACVic Centre d'Arts Contemporànies comença amb la mirada del cineasta Isaki Lacuesta i l'exposició audiovisual Trilogia de la realitat oculta en què el creador gironí posa el focus en temes d'actualitat com la censura, la indústria càrnia o el ressorgiment de l'extrema dreta. A l'abril, es duran a terme activitats paral·leles a l'exposició com una conferència de Lacuesta i projeccions del seus treballs a l'Atlàntida. També s'estrenen les noves entregues dels cicles de ceràmica, amb Abstraccions escrites, a càrrec de Jordi Marcet i Rosa Vila-Abadal, i de fotoperiodisme, amb el tàndem format pel fotoperiodisme Marc Sanyé i l'escriptor Ramon Erra. El programa d'activitats també inclou la celebració del desè aniversari del programa Art i Escola.


El cicle de ceràmica, que es podrà veure a l'Espai Lateral, continuarà amb l'obra dels artistes Sol Roca (de l'11 de març al 30 d'abril) i Roger Coll (del 13 de maig al 13 de juny). Per la seva banda, el cicle de fotoperiodistes, situat a l'espai l'Aparador, ha programat també obres del fotoperiodista Josep Maria Montaner, fent parella artística amb l'escriptor Jordi Lara (de l'11 de març al 30 d'abril), i d'Albert Llimós que farà tàndem amb l'autor Gerard Guix (del 13 de maig al 13 de juny). A banda, l'espai col·lectiu La Clota també realitzarà una exposició (17 de juny al 25 de juliol).

Aniversari d'Art i Escola

El programa Art i Escola, que promou l'art als centres educatius i que aquest any està dedicat al joc, pren un protagonisme especial a la programació amb motiu dels seus 10 anys. L'efemèride, que se celebrarà amb l'organització de l'exposició 10 anys.10 artistes. entre el 21 de maig i el 27 de juny al Temple Romà, reunirà una desena d'obres dedicades a les diferents temàtiques que ha tractat el projecte.

També s'editarà una publicació recollint els processos de treball i resultats de totes les edicions. Per altra banda, aquest any el programa culminarà, com és habitual, amb una exposició a ACVic dels treballs realitzats pels diferents centres educatius participants que anirà a cura de Toni Garcia i que es podrà visitar entre el 13 de maig i el 25 de juliol.

Col·laboracions amb altres centres

El centre realitzarà una sèrie de col·laboracions amb institucions i centres d'art. Participarà, per exemple, a l'exposició Goula, projecte d'art, joc i memòria, de Montsita Rierola i Jordi Lafon a cura d'Ana M. Palomo (29 de gener al 25 d'abril) al Museu de l'Art de la Pell. També col·laborarà amb l'homenatge que es retrà a l'artista Aina Roca a l'Escola d'Art (7 de maig al 27 de juny).

Arxivat a