Els universitaris demanen no fer exàmens presencials per l'empitjorament de la pandèmia

Sindicats i organitzacions d'estudiants reclamen "coherència" a les autoritats i fer avaluacions en línia

El estudiants reclamen exàmens online davant l'auge dels contagis de coronavirus
El estudiants reclamen exàmens online davant l'auge dels contagis de coronavirus | ACN
NacióDigital
08 de gener del 2021
Els estudiants de Catalunya reclamen "coherència" sobre el manteniment dels exàmens presencials en plena etapa d'expansió de la pandèmia. Després de mesos de docència online i, segons recalcen diversos sindicats i entitats, d'un Nadal sense veure a familiars i amb restriccions d'interacció social, reclamen que les avaluacions també siguin en línia.

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha expressat la "incoherència" dels fets. El sindicat critica  que en ple auge dels contagis s'obliga els estudiants a desplaçar-se, independentment del seu lloc de residència, posant-se en rics, denuncia, a ells i a les seves famílies a les aglomeracions i al transport públic.

Per això, el SEPC va publicar a les xarxes socials un comunicat on demanava, en cas de la realització dels exàmens presencials, l’estricte compliment de totes les mesures de seguretat: test massius, distància a les aules, espais amplis, desinfecció dels espais abans i després de les proves i purificació de l’aire. En cas de no poder-se complir, demanen exàmens en línia, que durant el confinament del març ja es van fer d’aquesta manera.