​Vic aconsegueix 1,5 milions de l'Estat per rehabilitar les Adoberies

Es farà una primera obra als sostres interiors dels dos edificis amb una partida de la Generalitat

Les Adoberies de Vic, en una imatge d'arxiu
Les Adoberies de Vic, en una imatge d'arxiu | Josep M. Montaner
Osona.com
21 de desembre del 2020
L'Ajuntament de Vic ha aconseguit una subvenció d'1,5 milions d'euros procedent dels pressupostos de l'Estat mitjançant l'1,5% Cultural. Amb aquesta partida el consistori rehabilitarà dues finques, la 2 i 4, del carrer de les Adoberies en el marc d'un projecte per fer-hi un centre d'interpretació sobre la tradició de la indústria adobera a la ciutat i un espai de coworking. El cost global és de 2,1 MEUR i l'ajut, que representa el 71% del cost, garantirà una rehabilitació integral. Al ple de dilluns passat ja es va aprovar per unanimitat una primera obra de consolidació dels sostres interiors dels dos edificis, finançada per la Generalitat, que s'executarà l'any vinent.

El centre d'interpretació es faria a la planta baixa de l'edifici i hi hauria un altre espai de serveis municipals i de coworking obert a les plantes superiors. L'objectiu és que els dos edificis tinguin una activitat permanent i que hi haguessin diferents socis que participessin en el projecte. Després de les festes de Nadal es convocaran els grups municipals per parlar dels seus usos. Des de principis d'any que aquestes dues finques són de propietat municipal.

La reforma de les Adoberies forma part d'un projecte més ampli de recuperació de l'indret amb la creació d'un nou pulmó al costat del riu, convertint les rambles del Bisbat i dels Montcada en una zona de vianants i avançar així com a ciutat pacificada i una mobilitat més sostenible i saludable. És per això que l'Ajutament, que és propietari de l'antiga seu del Gremi d'Adobers (davant de les altres finques que va comprar) està treballant en un projecte que també inclogui l'espai exterior.

Fa gairebé deu anys que a Generalitat va reconèixer el barri com a Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN).
Arxivat a