Coronavirus

Aïllen 19 dels 20 grups de l'institut de Roda de Ter per un brot de Covid-19 originat al bus escolar

El Sindicat de Professors de Secundària critica que no es tanqui tot el centre

per Osona.com, 3 de novembre de 2020 a les 14:04 |
L'institut Miquel Martí i Pol a Roda de Ter | Josep M. Montaner
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un total de 19 dels 20 grups que hi ha a l'Institut Miquel Martí i Pol de Roda de Ter es troben en aïllament preventiu a causa d'un brot de Covid-19. Segons han confirmat fonts del Departament d'Educació a l'ACN, l'origen dels contagis hauria estat una línia de transport escolar.

Dels 19 grups aïllats, 10 d'ells estan confinats –no poden sortir de casa- i els altres nou estan aïllats preventivament –no poden anar a l'institut, però sí que poden sortir de casa-. Els grups s'han aïllat de forma preventiva a l'espera de saber les PCR.


De la seva banda, el Sindicat de Professors de Secundària (Aspepc-sps) critica que no es tanqui el centre i obliguin els docents a anar a treballar de manera presencial.


Segons Educació, entre els grups confinats hi ha casos anteriors, per la qual cosa està previst que properament es vagin desconfinant grups d'aquest institut.

Podeu consultar l'estat de tots els centres arreu del país a continuació:


Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada centre afectat pel coronavirus (boleta), es desplega el seu nom, l'estat (obert o totalment confinat), el nombre de grups confinats i el municipi on es troba. També es pot desplaçar o fer més o menys gran el zoom del mapa manualment, per acostar-se a un municipi o seleccionar millor algun centre. Última actualització: dades del 23 de setembre.
 

Consulta aquí la llista completa del Departament d'Educació (cal tenir en compte que poden faltar grups i/o centres que ja estiguin confinats però que encara no surtin al llistat).3,4%centres afectats
174 dels 5.105 centres educatius tenen una o mes aules confinades, un 60,3% per sota del mateix dia del curs passat, i es distribueixen en a 87 municipis diferents.
238aules tancades
Més de 200 classes estan confinades d'un total d'uns 72.000 grups de convivència estables, un 60,5% menys que fa un any, però cap centre està totalment clausurat.
7.016persones confinades
De les quals, 6.704 confinats són alumnes (el 0,47% del total), 301 són docents i personal PAS i PAE (0,18%), i 11 és personal extern.
4.150positius detectats
Dels quals, 754 els darrers 10 dies i, del total acumulat, 3.811 positius detectats a alumnes (0,26% del total d'alumnes), 339 a docents i personal PAS i PAE (0,21%), i cap a personal extern.
 

 

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació