​Vic i Manlleu plantegen tancar les instal·lacions esportives per frenar la Covid

Anna Erra remarca que la proposta addicional permetria "fer baixar la mobilitat i la interacció social" arreu d'Osona on el risc de rebrot és alt

Anna Erra, aquest dijous, valorant la situació a Vic
Anna Erra, aquest dijous, valorant la situació a Vic | Josep M. Montaner
15 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 11:41h
Quinze dies després de les mesures restrictives a Vic i Manlleu, la situació no ha millorat. El risc de rebrot a ambdues ciutats i arreu de la comarca no ha parat de créixer. Per això, als ajuntaments de Vic i Manlleu han plantejat més mesures a Salut, a part de les que s'aplicaran a finals d'aquesta setmana. En una roda de premsa d'aquest dijous al matí, l'alcaldessa de Vic Anna Erra ha explicat que han proposat tancar les instal·lacions esportives municipals durant 15 dies i, que per tant, no s'hi puguin fer entrenaments.

Erra ha remarcat que ambdós municipis treballen amb aquelles mesures d'àmbit municipal que contribueixin a doblegar la corba i que afectin en menor mesura a l'economia. Aquesta proposta permetria "fer baixar la mobilitat i la interacció social" arreu de la comarca. De fet, hi ha d'haver una reunió amb el president del Consell Comarcal d'Osona per fer extensiva aquesta opció.

Paral·lelament, Vic també ha suspès la fira que s'havia de celebrar aquest cap de setmana al parc Jaume Balmes i haurà "d'esponjar" el mercat setmanal.

Índexs massa alts per la segona onada

"Tot just comença la segona onada i els nivells són molt alts", ha dit l'alcaldessa, destacant que "els quinze dies no han ajudat a fer abaixar els nombres de transmissió. Comencen a haver-hi moltes hospitalitzacions i l'UCI comença a estar plena". L'alcaldessa també ha destacat que "fa quinze dies semblava que només era a Vic i Manlleu, però ara s'ha disparat a tota Osona, excepte al Lluçanès".

Amb aquests nivells tan alts, Erra ha fet una crida a l'empatia, responsabilitat i a prendre's la situació seriosament. També ha reconegut que és un "cop anímic" per a tots, sobretot per a bars i restaurants, ja que els requereix "molt sacrifici".

L'Hospital de campanya, a punt

Erra ha explicat que la situació als hospitals d'Osona "està continguda". Aquesta setmana hi ha hagut un increment de la xifra d'ingressats a 42 i s'ha registrat una nova mort. L'UCI, però, està gairebé plena. "No volem arribar al col·lapse sanitari", ha dit l'alcaldessa.

Per això, "el pavelló Vic Salut està a punt", per si la situació empitjorés. De moment, encara no s'ha plantejat l'opció de reobrir-lo. "Esperem no arribar a aquesta situació", ha conclòs Erra.

Arxivat a