Sant Julià de Vilatorta

Sant Julià de Vilatorta inaugura un remodelat parc de les Set Fonts

Els canvis més notables de l'espai són la bassa i l'antic escorxador

per Osona.com, 21 de juliol de 2020 a les 09:00 |
El parc de les Set Fonts, a Sant Julià de Vilatorta | Carles Fiter
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Sant Julià de Vilatorta ja ha inaugurat el remodelat parc de les Set Fonts. Dissabte passat, en el marc d'una Festa Major reduïda, es van treure les tanques que envoltaven una part de l'emblemàtic parc del municipi, obra de Miquel Pallàs que combina els elements naturals i de pedra. Va ser dissenyada el 1933 i des dels inicis dels treballs, l'Ajuntament ha insistit en el fet que la rehabilitació de parc ha de ser molt respectuosa amb l'obra de Pallàs.

Per això, no hi ha hagut grans canvis a l'espai. Les modificacions més notables que ha viscut el parc han estat la bassa i l'antic escorxador. A la bassa, s'ha tret la tanca perimetral, cosa que permet observar millor el cicle de l'aigua, que surt de les fonts, passa pel canal i arriba a la bassa.


I pel que fa a l'escorxador, repintat i restaurat per l'exterior, ha canviat totalment de l'interior. S'han enderrocat algunes de les parets que dividien l'espai en habitacions i ha quedat una àmplia sala polivalent.

D'altra banda, la neteja de la pedra del parc ha fet que presenti una textura diferent. També s'ha consolidat espais trencats de lloses, com les escales d'accés al parc, o s'ha restaurat la part superior de la glorieta del parc de les Set Fonts.

 

La glorieta del parc de les Set Fonts, a Sant Julià de Vilatorta Foto: Carles Fiter


La jardineria hi juga un paper molt important. A més de la consistència, s'han reforçat en aquells espais que n'hi havia hagut antigament o bé per fer de separadors, com s'ha fet a l'aparcament. També s'ha intentat fer el parc més accessible per a tothom.

La reforma ha tingut un cost de més de 200.000 euros, la majoria dels quals han estat subvencionats per la Diputació de Barcelona. I no podria acabar-se aquí. Tal com explicava la regidora d'Urbanisme, Montse Piqué, a Osona.com, "tenim moltes ganes de fer-hi coses, però ho tenim pensat per altres fases". Aquestes etapes passarien, per exemple, pel trasllat del bar o la consolidació de la Ruta dels Molins allargant-la fins al castell de Bellpuig.

Aquest dissabte passat, es va inaugurar amb la presència de part de l'Ajuntament amb l'alcalde Joan Carles Rodríguez, i també la delegada del govern a la Catalunya Central Alba Camps i el director dels Serveis Territorials de Cultura Lluís Cerarols.

La previsió d'inauguració era per la Fira del Tupí d'enguany, però que es va suspendre per la situació derivada per la Covid-19. Les obres avançaven a bon ritme, així ho explicava Piqué. Només s'havien trobat amb "petits grans imprevistos" com la gran quantitat d'aigua que brolla per les Set Fonts. "Hem hagut de tenir molta cura a l'hora de treballar al voltant dels brocs de les set fonts", especificava.
 

El parc de les Set Fonts, aquest dilluns Foto: Carles Fiter

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació