Pressupostos de la Generalitat: Vic

La Generalitat destina 1,4 milions al nou edifici central dels jutjats de Vic

L'obra podria implicar el retorn dels judicis penals que ara es realitzen a Manresa per raons d'espai

per Osona.com, 30 de gener de 2020 a les 08:59 |
L'antiga seu de la Guàrdia Urbana de Vic, a la rambla Hospital. | Justícia
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de gener de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'antiga seu de la Guàrdia Urbana de Vic es reformarà i es connectarà amb la seu judicial del carrer Bisbe Morgades. El comptes del Govern preveuen destinar-hi 1,4 milions d'euros en total: 400.000 aquest any i 1 milió l'any vinent. La inversió servirà per remodelar i adequar la Casa Serra i Moret, propietat de l'Ajuntament de Vic, qui ja va cedir-ne l'ús durant 20 anys a la Generalitat. Les obres podrien implicar el retorn dels judicis penals, que des del mes d'octubre se celebren a Manresa per raons d'espai. És previst que els treballs comencin ja durant el primer trimestre d'aquest any i durin 12 mesos.

L’edifici de l’antiga seu de la Guàrdia Urbana de Vic, a la Rambla Hospital, ja està parcialment ocupat pel Jutjat número 5. Quan acabin les obres, com que l’espai de la Rambla Hospital i els jutjats del Bisbe Morgades són contigus, quedaran connectats per l’interior. A banda de la connexió dels edificis, les obres preveuen la instal·lació d’un ascensor per superar les actuals barreres arquitectòniques. En conjunt, el nou equipament judicial arribarà als 3.304 metres quadrats, prop de 900 més que els actuals. 


Pel que fa als espais que tindrà els nous jutjats en destaca una nova zona de custòdia per a detinguts i el disseny de circuits i zones per preservar les víctimes, especialment les de violència masclista

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació