Estrelles Michelin

Les estrelles Michelin es queden a La Fonda Sala i Can Jubany

El xef català Jordi Cruz aconsegueix una nova estrella amb el restaurant Angle

per Osona.com , 21 de novembre de 2019 a les 08:55 |
Nandu Jubany, en una imatge d'arxiu. | Josep M. Montaner
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de novembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Guia Michelin amb els millors restaurants torna a estar al dia i, una vegada més, també hi apareix Osona. La Fonda Sala d'Olost i Can Jubany de Calldetenes mantenen la distinció: amb una estrella cadascun. Toni Sala va aconseguir la distinció el 1992 i l'ha conservat fins ara. Uns anys més tard, el 1998, la va aconseguir Nandu Jubany. 

Entre les novetats destaca que el restaurant Angle del mediàtic Jordi Cruz ha aconseguit la segona estrella Michelin. D'aquesta manera, el xef català suma un total de cinc estrelles, ja que l'AbaC també n'ha mantingut tres. Durant l'entrega de premis a la gala celebrada a Sevilla aquest dimecres nit, el cuiner ha aconseguit escalar posicions en un dels podis culinaris més prestigiosos del món. 

 

Premi de dues estrelles Michelin al restaurant Angle, de Jordi Cruz Foto: ACN


Aürt, Cinc Sentits i Deliranto


Els altres establiments catalans que han aconseguit una nova distinció són: el restaurant Aürt de Barcelona del cuiner Artur Martínez; Cinc Sentits, també de Barcelona, del xef Jordi Artal, que recupera l'estrella que va perdre en la passada edició per tancament i trasllat, i Deliranto de Salou del xef Josep Moreno.

Per contra, els que que han perdut l'estrella que tenien són La Barra de Carles Abellán de Barcelona, Els Brancs de Roses i Terra de S'agaró. El restaurant Gaig, de Barcelona, també ha perdut la distinció per tancament i trasllat.

Una altra novetat de la gala ha estat la incorporació del guardó a la sostenibilitat, que ha estat entregat al xef Angel León del restaurant A poniente.  

En l'última edició, celebrada tot just fa un any, Catalunya va col·locar quatre nous restaurants a la llista: la Barra de Carles Abellán, el Terra de Paco Pérez, l'Oria de Martín Berasategui i Cocina Hemanos Torres. També en va perdre, ja que es va oficialitzar la retirada de tres estrelles al Sant Pau de Carme Ruscalleda -tancat per decisió pròpia-.

La gala d'aquesta nit ha coincidit amb el 110è aniversari de la guia i, segons els organitzadors, ha estat l'acte de major dimensió de tota la història de la guia Michelin a la península Ibèrica. Entre el públic hi ha hagut representació de tots els locals amb tres i dues estrelles fins ara.

 

Participació