Conxita Vernis, homenatjada aquest dilluns per la Marxa dels Vigatans

El Temple Romà acull l'acte de reconeixement a les 8 del vespre

Conxita Vernis
Conxita Vernis | Òmnium Cultural
Redacció
02 de setembre del 2019
La professora Conxita Vernis és la 17a homenatjada de la Marxa dels Vigatans. A més del tradicional espectacle de divendres, en què apareixerà juntament amb l'infant, aquest dilluns, 2 de setembre, se celebra l'acte de reconeixement al Temple Romà de Vic a les 8 del vespre. 

La junta d’Òmnium cultural Osona ha decidit reconèixer la seva figura com a peça clau en la creació l’escola Andersen l’any 1966, una escola laica, inclusiva i plural. Vernis també es caracteritza per estar compromesa amb la llengua, cultura i país, a més d'estar vinculada amb diverses entitats de la comarca. L'acte

La Marxa dels Vigatans va néixer l'any 2003 amb la voluntat de renovar i impulsar la celebració de la Diada Nacional de Catalunya a la comarca d'Osona i també recordar els fets de 1714. Al llarg de les edicions, la Marxa ha evolucionat des d'una tradicional marxa de torxes fins a un model més participatiu, simbòlic i estretament vinculat als fets històrics de la comarca, i en els darrers anys, a la situació política del país.
Arxivat a