Les Caramelles del Roser tornen a Sant Julià aquest diumenge per celebrar la Pasqua

Els cantaires recuperen tres peces en record per Santi Riera

Les tradicionals Caramelles del Roser, l'any passat a Sant Julià
Les tradicionals Caramelles del Roser, l'any passat a Sant Julià | Joan Parera
Redacció
17 d'abril del 2019
Sant Julià de Vilatorta festeja aquest diumenge, 21 d'abril, la Pasqua amb la tradicional cantada de les Caramelles del Roser. Com cada matí de Pasqua Florida, els caramellaires del Roser surten al carrer, afilerats a banda i banda, abillats amb la capa, barret de copa i bordó (amb la imatge de la Mare de Déu del Roser). Els cantaires recorreran pausadament els carrers del nucli antic del poble a partir de les 9 del matí.

Un record per a Santi Riera

La cantada, que enguany celebra la 429a edició, tindrà un record per al músic i pedagog vilatortí Santi Riera, traspassat ara fa un any, que va ser director dels caramellaires durant una desena d'anys. Els caramallaires recuperaran tres peces que va compondre Riera, amb lletra d'Anton Carrera: Himne dels Caramellaires (1990), i les sardanes El Castell (2013) i Vilatorta (2016). Durant la ruta dels carrers de Sant Julià, els caramellaires també cantaran davant d'on va viure Riera, al carrer Sant Roc.

D'altra banda, l'Aplec Caramellaire se celebrarà el proper 28 d'abril. Enguany hi haurà set colles participants. Es tracta de la Coral Infantil de la Societat Coral El Vallès (Ripollet), la Societat Coral La Llanterna (Súria), l'Agrupació Coral La Llàntia (Igualada), la Societat Coral La Lira (Sant Cugat del Vallès), i Polifonies (Tuïr -Catalunya Nord), a més de la Coral Cants i Rialles i les Caramelles del Roser de Sant Julià de Vilatorta.

Horari aproximat de diumenge
- De 9 a 10 del matí: plaça de l'Ajuntament, c. de la Mercè, pl. Francesc Macià, c. de la N'Anna Xica, c. del Montseny i pl. Major.
- De 10 a 11: c. del Pont. c. del Rector Roca, c. de la Font, av. Sant Jordi, c. del Centre, c. Matagalls, c. Coll de Romagats i c. Puig-l'agulla.
- D'11 a 12: c. Núria, c. de l' Albereda, av. Balmes i c. Sant Roc.
A l'església parroquial, després de la missa de les 12, cantaran els Goigs del Roser, una selecció de les peces i el Som Vilatortins acompanyats de la coral Cants i Rialles. La cantada de cloenda es farà a la plaça de l'Ajuntament, seguida del sorteig de la mona de Pasqua per gentilesa de Pastisseria Crossandra.

 

Recull de galeries de les Caramelles del Roser