Maria Àngels Blasco, nova directora general de Cultura Popular

La fins ara directora dels serveis territorials de Cultura a la Catalunya Central substitueix Lluís Puig, nou conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya | La vigatana ha estat lligada a les entitats des de fa molts anys

13 de juliol del 2017
Actualitzat el 14 de juliol a les 18:21h

Maria Àngels Blasco. Foto: Adrià Costa


Maria Àngels Blasco (Vic, 1971) és la nova directora general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Cultural. Fins ara, Blasco ostentava la direcció dels serveis territorials de Cultura a la Catalunya Central i substitueix el nou conseller de Cultura, Lluís Puig. En declaracions a Osona.com, Blasco encara aquesta nova etapa "amb respecte".

La vigatana explica que "és un moment de situar-nos, ja que els canvis han estat molt ràpids". Tot i així, confessa que "és una direcció molt especial i valuosa perquè té entre mans les persones i les entitats". "És el temps lliure de les persones dedicat a un bé comú, de manera col·laborativa i cohesionada", reiterant que "ho miro i ho rebo amb molt respecte perquè aquesta gent està fent vibrar i caminar el país amb la cultura popular".

Una trajectòria lligada a les entitats

Blasco és mestra professora de música i ha estat vinculada al món associatiu des de fa molts anys. "Les entitats formen part de la meva vida", diu, remarcant que des de ben petita ja cantava al cor Cabirol i després va passar a dirigir-lo. La nova directora general també ha estat vinculada a l'Esbart Dansaire de Tona (com a músic) i al Patronat d'Estudis Osonencs, entre altres. "Estic contenta perquè puc entendre perfectament bé què significa estar en una entitat", apunta.

L'aprenentatge, a la Catalunya Central

La fins ara directora dels serveis territorial de Cultura a la Catalunya Central considera que el seu pas per aquesta direcció "ha estat un gran aprenentatge" i es mostra agraïda amb el seu equip al llarg dels sis anys (des del 2011). Blasco explica que fins ara feia de representant de la conselleria de Cultura en aquest territori, i en la nova etapa "es concreta molt més en una visió centrada a la cultura popular". Blasco remarca que, durant aquests anys, ha que conegut cadascuna de les identitats del territori. "Catalunya és un país petit, però molt ric en cultura", sentencia.

Aquest dijous és el primer dia com a directora General de Cultura Popular i la seva primera acció és precisament a la comarca d'Osona. Juntament amb el nou conseller de Cultura, Lluís Puig, Blasco va assistir a la presentació del 35è Festival Internacional de Música de Cantonigròs.
Arxivat a