Un artista de Zamora, guanyador del Premi Centelles de Pintura

José Antonio Montecino s'endú el guardó valorat en tres mil euros, on s'han presentat més d'un centenar de propostes | El concurs ha estat un dels darrers actes de la Festa Major en honor a Sant Llop

Toni Carrasco
06 de setembre del 2016
Actualitzat el 07 de setembre a les 16:19h

L'alcalde de Centelles atorgant el premi a José Antonio Monteciono Foto: Toni Carrasco


Aquest diumenge es va fer públic el veredicte de la LXXIV edició del Concurs de Pintura Premi Centelles, un dels més antics i més ben dotats de l'Estat Espanyol. El premi, dotat amb 3.000 euros se'l va endur el pintor, escriptor i mestre de Zamora José Antonio Montecino amb l'obra Paisaje de silencio.

L'autor defineix la seva obra amb els pensaments del filòsof suïs Henri Frèderic Amiel, que sosté que "qualsevol paisatge és un estat de l'esperit"; pel pintor de Zamora aquesta reflexió un cop reinterpretada porta a pensar que "és més aviat els diferents estats de l'esperit els que acaben dibuixant un paisatge diferents del nostre entorn". Per ell "un paisatge d'emocions, de petits racons que ens despullen o ens amaguen paisatges lluminosos o ombrívols que sempre estan poblats de sensacions i evidències".

Per l'artista guanyador quan mirem un quadre "independentment del seu estil o tendència o dels elements que configuren la seva estructura (composició, colors, ritme o equilibri), hi ha quelcom d'espiritual i inexplicable que converteixen la contemplació en un acte on es fonen, inevitablement, el judici espontani i els sentiments més diversos, propiciant a vegades un vincle sorprenent i inesperat".

D'aquesta manera, conclou que "tota obra ens hauria de convidar a percebre i sentir al mateix temps, de forma que els estímuls visuals acabin barrejant-se amb el nostre interior, arribant a despertar un ventall d'emocions". La seva proposta, amb aquesta sèrie de pintures sota el nom genèric de Paisaje de silencio, vol mostrar com espais que tan sols inicialment son una insinuació acabin essent completats per a l'observador, descobrint davant d'ells llocs diferents i únics.

En l'acte, les dues mencions honorífiques van ser per la pintora barcelonina Rosa Solano amb la tela Seguint el fill II (homenatge a P. Ayarza) i el centellenc Josep Vernedas amb el quadre Animalada. El jurat estava format pel regidor de Cultura Xavier Serra, Albert Cruells, Albert Pujol, Jordi Díez, Ramon Pujol, Rosa Permanyer i Tere Roma que actuava com a secretària.

En total es van presentar fins a 117 obres d'arreu del país i en les successives seleccions es van triar fins a 23 per a ésser exposades al Centre d'Art del municipi. Totes les obres seleccionades i guanyadores es poden veure fins al 12 d'octubre al Março Vell, com ja és tradició.
 

Tots els guardonats Foto: Toni Carrasco
 

El correfoc de Centelles Foto: Toni Carrasco
 

Les atraccions no van faltar a la festa major del municipi Foto: Toni Carrasco

Arxivat a