Can Jubany, millor restaurant català de l’any

L'Acadèmia Catalana de Gastronomia premia l’establiment del cuiner Nandu Jubany.

Redacció osona.com
21 de desembre del 2010
Nandu Jubany, aquesta tarda danant del seu restaurant.
Nandu Jubany, aquesta tarda danant del seu restaurant. | Adrià Costa
Nandu Jubany, aquesta tarda danant del seu restaurant. Foto: Adrià Costa

Un any més, el Restaurant Via Veneto de Barcelona ha acollit la proclamació dels Premis Nacionals Anuals de Gastronomia que l´Acadèmia Catalana de Gastronomia atorga cada any a aquells cuiners, restaurants, professionals o col•lectius i institucions relacionades amb el món de la gastronomia catalana, que al llarg de l’any han destacat més en cadascun dels apartats següents: millor restaurant, millor cuiner jove, millor tasca de divulgació de la gastronomia, millor professional i premi especial de l´Acadèmia.
 
Els acadèmics membres de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia han anat emetent els seus vots secrets al llarg de tot l'any, i el seu recompte final, realitzat aquest últim mes, ha donat com a resultat el següent:
 
PREMI AL RESTAURANT DE L’ANY: CAN JUBANY (Nandu Jubany)
 
PREMI AL CUINER JOVE: DANI LECHUGA (Caldeni, Barcelona)
 
PREMI A LA TASCA DE DIVULGACIÓ: CRISTINA JOLONCH (La Vanguardia) i en JORDI ESTADELLA (a títol pòstum)
 
PREMI AL PROFESSIONAL DE L’ANY: ANNA BELLSOLÀ (Baluard, Barcelona)
 
PREMI ESPECIAL DE L’ ACADÈMIA CATALANA DE GASTRONOMIA: FRANCESC FORTÍ (El Racó d´en Binu, Argentona)
 
Amb l’atorgament d’aquests Premis Nacionals, l’Acadèmia Catalana de Gastronomia vol fer públic el reconeixement als guardonats per la seva tasca al llarg de l’any en l’àmbit de cadascun dels apartats establerts. A més, aquests Premis Nacionals de Gastronomia constitueixen un important mitjà de divulgació de les finalitats i el compromís que aquesta acadèmia té amb la cuina catalana, patrimoni cultural del nostre país, la identitat de la qual s'ha de preservar, recolzar, impulsar i divulgar.

La gal•la de lliurament dels Premis Nacionals de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia 2010 se celebrarà el proper mes d´abril del 2011 a Barcelona.