Ciutat Gegantera: Manlleu espera 140 colles, 400 gegants i 5.000 visitants

Una gran escultura presidirà els actes de la festa, que durarà tot el cap de setmana.

Redacció osona.com
07 de maig del 2010
Escultura de la Ciutat Gegantera de Manlleu
Escultura de la Ciutat Gegantera de Manlleu | Benitoartis

Escultura de la Ciutat Gegantera de Manlleu Foto: Benitoartis 

Avui divendres comença la gran festa de Manlleu XXV Ciutat Gegantera. Als actes, que se celebraran fins diumenge, hi participaran unes 140 colles amb uns 400 gegants. Les previsions de l'Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya és que en aquell cap de setmana passin per la població osonenca unes 5.000 persones.

El tret de sortida seran els actes que es faran a partir d’avui e les 17 hores a la plaça Sanglas Alsina de Manlleu. A les 18:45 hores es farà l’acte d’estrena de 3 capgrossos i la recuperació del ball de nans, que data de l’any 1942 i tot seguit hi haurà l’acte institucional d’inauguració del monument geganter, un conjunt escultòric obra de l’artista Gemma Farran, qui serà present en l’acte. 

A continuació hi haurà la cantada de l’himne de Manlleu XXV Ciutat Gegantera, i s’iniciarà una cercavila amb el grup d’animació, que es dirigirà al Museu Industrial del Ter per continuar amb l’acte del pregó, que a partir de les 20 hores farà l’exconseller de la Generalitat Joan Vidal i Gayolà.

Presidiran els actes l’alcalde de Manlleu, Pere Prat; el regidor de Cultura, Josep Mas, el president de l’Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya, Albert Moya; el cap de la Colla Gegantera i Grallera de Manlleu, Xavier Isern, i un representant de Caixa Manlleu.

- Més informació i programa de la Ciutat Gegantera
- Anar al web de la Ciutat Gegantera

---------------
NOTA DE PREMSA
AJUNTAMENT DE MANLLEU
Acte de nomenament de Manlleu XXV Ciutat Gegantera


DATA:  DIUMENGE, dia 9 de maig de 2010
HORA: 12.30 hores
LLOC:  Plaça Fra Bernadí de Manlleu
HI INTERVINDRAN: Joan Manuel Tresserras, conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya; Pere Prat, alcalde de Manlleu

Aquest diumenge al migdia la plaça Fra Bernadí de Manlleu serà l’escenari de l’acte central de nomenament de Manlleu XXV Ciutat Gegantera, que presidiran el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, Joan Manuel Tresserras, i l’alcalde de Manlleu, Pere Prat. Els actes que es faran aquest cap de setmana ompliran Manlleu de gegants, amb 140 colles, 400 gegants i s’espera la visita de milers de persones d’arreu del país.
 
A les 12.30 hores, des del balcó de l’Ajuntament, es faran els parlaments de les autoritats. A més del conseller i l’alcalde també hi intervindran Teresa Padrós, diputada adjunta de l’Àrea de Benestar Social de la Diputació de Barcelona; Albert Moya, president de l’Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya; i Xevi Isern, cap de la Colla Gegantera i Grallera de Manlleu.

També assistiran a l’acte Josep Mas, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Manlleu; Ramon Fontdevila, director del Centre de Cultura Popular i Tradicional Catalana de la Generalitat de Catalunya; Dídac Herrero, director general de Caixa Manlleu; Miquel Arisa, president del Consell Comarcal d’Osona; Joan Amézaga, alcalde de Tàrrega, Ciutat Gegantera 2009; i Albert Batalla, alcalde de la Seu d’Urgell, Ciutat Gegantera 2011. 

Després dels parlaments institucionals hi haurà el ball dels gegantons de l’Agrupació, Peuets de gegants, amb el traspàs dels nens de Tàrrega, Ciutat Gegantera 2009, als de Manlleu; el ball nou, amb els gegants de l’Agrupació, en què Tàrrega farà el traspàs a Manlleu. Per últim hi haurà el ball d’aniversari, en què ballarà la colla de Manlleu.

--------
NOTA DE PREMSA
FUNDICIÓ DÚCTIL BENITO
Benitoartis ha realitzat l’escultura de Manlleu XXV Ciutat Gegantera de Catalunya
 

Benitoartis ha estat l’empresa encarregada de produir l’escultura “Ball de Gegants”, dissenyada per l’artista Gemma Farran i que la ciutat de Manlleu presentarà amb motiu de la celebració de la XXV Ciutat Gegantera de Catalunya. La inauguració del conjunt escultòric tindrà lloc el proper divendres 7 de maig a les 19 h a la Plaça Sanglas Alzina.

El conjunt escultòric reprodueix simbòlicament el ball dels gegants i també recull caràcters del passat industrial tèxtil de la ciutat de Manlleu. L’estructura consisteix en dues escultures realitzades en barres d’acer que dibuixen una parella de gegants en ple moviment, els acabats són en color blanc i tenen una altura aproximada de set  metres. Les escultures estan acompanyades per un mur de noms de les ciutats que anteriorment han acollit aquesta celebració. 

Foto: Adrià Costa
Arxivat a