Sora reformarà de dalt a baix el nucli de Cussons

En el marc del programa Viure al poble. El projecte té un pressupost d’1,1 MEUR.

Marc Riera / ACN
01 de novembre del 2009
Signatura de l'acord del programa Viure al POble, a Sora
Signatura de l'acord del programa Viure al POble, a Sora | Marc Riera / ACN



El director general d'Administració Local, Carles Bassaganya, i l'alcalde de Sora, Eudald Parcerisas (CiU), han signat aquest divendres l'acord pel que la Generalitat aporta 581.000 euros del programa Viure al poble per fer una actuació integral al nucli de Cussons. Les obres que consisteixen en dotar de tots els serveis com urbanització o il•luminació de carrers tenen un pressupost total de l'1,1 MEUR.

L'alcalde, Eudald Parcerisas, explicava que l'actuació al nucli de Cussons s'havia convertit en una prioritat pel govern després de que en el passat mandat s'hagués fet una actuació similar al nucli principal del poble on també “hi mancaven molts serveis”.

El projecte que s'executarà contempla l’eixamplament de la carretera, la formació d'un passeig d’uns tres metres d’amplada amb una vorera a banda i banda i l’obertura d'un vial per donar accés a les masies i habitatges. A més d’habitatges al nucli també hi ha un edifici municipal. Aquest nucli està situat a la carretera BP-4654 en direcció al Collet de Sant Agustí.

Bassaganya ha destacat la bona acollida d'aquesta primera edició del programa Viure al poble on s'han presentat 139 municipis de fins a 2.000 habitants per optar als 14 MEUR d'aquesta convocatòria. En total se n'han beneficiat 26 municipis catalans. Del projecte de Sora, Carles Bassaganya ha destacat que és l'únic dels acceptats on “no s'actua en el nucli capital” sinó en un nucli exterior per millorar la “qualitat urbana” de les entre 30 i 40 persones que hi viuen.

A més dels 581.000 euros de “Viure al poble”, la Diputació de Barcelona també hi aportarà poc més de 400.000 euros ja que l'ens provincial és el titular de la carretera BP-4654.

A la foto superior, l´alcalde de Sora, Eudald Eudald Parcerisas, i el director general d´Administració Local, Carles Bassaganya, amb regidors del municipi i el representant de Governació a les comarques centrals, Antoni Casassas. A la foto inferior, la signatura de l’acord.

----------  
NOTA DE PREMSA
DEPARTAMENT DE GOVERNACIÓ I ADMINISTRACIONS PÚBLIQUES

El director general d’Administració Local, Carles Bassaganya, signa amb l’Ajuntament de Sora el conveni per impulsar el projecte del programa Viure al Poble

- El projecte de Sora suposarà una inversió total de més d’un milió d’euros per a la urbanització del nucli de Cussons

El director general d’Administració Local del Departament de Governació i Administracions Públiques, Carles Bassaganya, acompanyat del coordinador dels Serveis Territorials a la Catalunya Central, Antoni Casassas, ha signat amb l’alcalde de Sora, Eudald Parcerisas, el conveni de col•laboració amb l’Ajuntament de Sora (Osona) per impulsar el projecte seleccionat dins del programa Viure al Poble avui divendres, 29 d’octubre.
 
El projecte de Sora suposarà una inversió total de 1.159.284 euros al municipi i serà cofinançat pel Departament de Governació i el Fons europeu de desenvolupament regional (Feder) amb 581.506 euros. Les obres que es realitzaran a través del programa Viure al Poble hauran d’estar executades abans del 31 de desembre de 2012.
 
Viure al Poble és un programa del Departament de Governació i Administracions Públiques destinat a afavorir l’activitat econòmica i les iniciatives emprenedores que permetin la dinamització i el desenvolupament dels municipis amb menys de 2.000 habitants. Els projectes seleccionats dins d’aquest programa responen a una estratègia per possibilitar l’aparició de noves iniciatives econòmiques.
 
Un total de 26 municipis de Catalunya realitzaran projectes dins del programa Viure al Poble. El projecte de Sora, juntament amb el d’Alpens i el d’Olost, són els tres projectes seleccionats per al programa Viure al Poble de la comarca d’Osona.
 
Urbanització del nucli de Cussons
 
Amb aquest projecte es transformarà l’actual BP-4654 en una via urbana en el seu pas pel nucli de Cussons per pacificar el trànsit i millorar la seguretat dels residents i conductors. També s’obrirà un nou vial intern a la zona nord que resoldrà els problemes de circulació interior i d’accés al nucli. El projecte també inclou l’habilitació de dos petits aparcaments i la senyalització dels noms de les cases i els masos, així com la col•locació d’elements indicatius als itineraris d’interès natural i paisatgístic.
 
El conveni signat entre el Departament de Governació i Administracions Públiques i l’Ajuntament de Sora estableix els mecanismes de seguiment i avaluació del projecte Viure al Poble. Amb aquests objectius, s’ha creat un comitè de seguiment, integrat per dos representants de cada part, que farà visites sobre el terreny per comprovar l’evolució del projecte i que redactarà l’informe final.