Presentació de "Jo també sóc catalana" a La Tralla

Divendres 26 de novembre de 2004
a les 19,30 hores.

La Llibreria La Tralla i Columna Edicions es complauen a convidar-vos a la presentació del llibre

Jo també sóc catalana

de Najat El Hachmi, a càrrec de Carme Rubio, professora i crítica literària.


Jo sóc català, mama? Quan el seu fill li formula aquesta pregunta, Najat El Hachmi no sap què contestar. L'autora va deixar el seu país, el Marroc, quan només tenia vuit anys i des de llavors viu a Catalunya. Ara, amb aquest llibre, ha decidit abordar amb profunditat i agudesa l'experiència de ser immigrant: la llengua, la qüestió de la identitat, la religió, les dones, el sentiment de pèrdua envers el Marroc i alhora de pertinença a Catalunya, el seu país d'adopció.

Amb un català impecable i ric en matisos, amb una prosa capaç d'enganxar els lectors i una capacitat sorprenent per captar l'essència dels fets, Najat El Hachmi ens transmet l'esperança en un futur on es pugui respondre sense dificultats a la pregunta del seu fill. Un llibre fonamental per entendre com són els nous catalans del segle XXI.

Fitxa del llibre:

Títol: Jo també sóc catalana

Autor: Najat El Hachmi

Editorial: Columna

Col·lecció: Clàssica-616

Pàgines: 195

Data de publicació: 10/04

ISBN: 84-664-0424-4

Preu: 16,00€

Tema: Novel·la biogràfica

Najat El Hachmi
Va néixer a Nador (Marroc) el 2 de juliol del 1979, quan el seu pare ja havia emigrat a Catalunya, i als vuit anys va venir a viure aquí gràcies al reagrupament familiar. Des de llavors ha viscut sempre a Vic, ciutat on ha estudiat fins que va matricu- lar-se a filologia àrab a la Universitat de Barcelona. El 1999 es va casar i l'any 2000 va tenir un fill, en Rida. Actualment treballa de mediadora a la Delegació d'Ensenyament de Vic, encara que ha fet de tot: empleada de la neteja, cuinera, monitora d'esports, etc. Escriu des dels onze o dotze anys, al principi com un entreteniment, però a poc a poc l'escriptura es va convertir en una via per canalitzar el desassossec i la inquietud de sentir-se de dos llocs alhora i en una manera d'acostar aquests dos móns als quals pertany. Jo també sóc catalana és el seu primer llibre.

Llibreria-papereria La Tralla
info@latralla.com - tel. 93 885 32 28 - fax 93 885 32 90
c. de la riera, 5 i 9 - 08500 vic (osona) països catalans - www.latralla.com

<--- tornar a portada
osona@osona.com