Josep-Lluís Carod-Rovira - Articles d'opinió

Cambrils, 1952. Filòleg i escriptor. Ha estat conseller en cap i vicepresident del govern de Catalunya, diputat al Parlament i diputat electe al Congrés de Diputats d'Espanya. Ha dirigit la Càtedra sobre Diversitat Social de la Universitat Pompeu Fabra.  Autor d'una quinzena de llibres, dirigeix la col·lecció divÈrsia, Biblioteca Bàsica dels Països Catalans. Membre de la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona i de l'Agència Catalana de l'Arengada (ACA), li agrada la mar, llegir, escriure, viatjar, passejar, l'allioli de la Fonda dels Àngels, la salsa de calçots de la Montserrat Coll, la ironia i l llibertat. És pare de dos fills i una filla i avi de tres néts i una néta.
 

28/07/2021
«Hi ha els polítics i dirigents que caldrien en les circumstàncies actuals? Tant de bo no tornem a ensopegar en la mateixa pedra que el 1931»
21/07/2021
«Si un referèndum d'autodeterminació fragmenta, també la devia dividir votar sí o no a la Constitució, o bé a integrar-se a l'OTAN o quedar-se'n fora»
14/07/2021
«Si s'oposen tant a un referèndum és perquè no tenen cap esperança ni cap certesa de guanyar-lo»
07/07/2021
«Anar contra el propi poble, els seus interessos col·lectius i la millora de la seva qualitat de vida material, cultural i democràtica, pot ser qualsevol cosa, però no d’esquerres»
30/06/2021
«Va entrar un gat al despatx i el diplomàtic espanyol es justificà de la visita inesperada dient que era el gat oficial de la seu consular. I el cridà pel nom, tot content: Diplocat, Diplocat, vine, vine aquí»
23/06/2021
«Espanya no perdona. I no ens estima perquè mai no ho ha fet. Només ens domina i obté de nosaltres tot el benefici que pot»
16/06/2021
«Dir-se avui socialdemòcrata, doncs, és no dir-se res o, en el millor dels casos, és no definir-se com a carca, reaccionari»
09/06/2021
«Contra el supremacisme lingüístic, la imposició idiomàtica i la discriminació del català que significa l’article 3 de la constitució espanyola, resposta activa, democràtica i nacional»
02/06/2021
«La darrera salvatjada arriba del Consell General del Poder Judicial: l'esborrany de dictamen sobre la Llei de la memòria històrica»
26/05/2021
«Espanya i el seu Estat, en ple segle XXI, continuen comportant-se amb nosaltres, descaradament, emprant totes les pràctiques més abjectes del colonialisme de sempre»
Pàgina 1 de 53