Josep-Lluís Carod-Rovira - Articles d'opinió

Cambrils, 1952. Filòleg i escriptor. Ha estat conseller en cap i vicepresident del govern de Catalunya, diputat al Parlament i diputat electe al Congrés de Diputats d'Espanya. Ha dirigit la Càtedra sobre Diversitat Social de la Universitat Pompeu Fabra.  Autor d'una quinzena de llibres, dirigeix la col·lecció divÈrsia, Biblioteca Bàsica dels Països Catalans. Membre de la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona i de l'Agència Catalana de l'Arengada (ACA), li agrada la mar, llegir, escriure, viatjar, passejar, l'allioli de la Fonda dels Àngels, la salsa de calçots de la Montserrat Coll, la ironia i l llibertat. És pare de dos fills i una filla i avi de tres néts i una néta.
 

28/10/2020
«És una obvietat, però convé no oblidar-la: amb la independència de Catalunya hi guanyem nosaltres i hi surt perdent Espanya»
21/10/2020
«El llibre d'Albert Botran és un instrument imprescindible per entendre, des del rigor històric i el compromís personal amb una gent i un país, on som i els motius»
14/10/2020
«Companys va emprendre el camí de l'exili. I els protestants, decididament republicans, passaren a formar part també dels vençuts»
07/10/2020
«Als Països Catalans continuem ignorant-nos, sense un mercat cultural estable, clar i identificable»
30/09/2020
«El mateix consistori que distingí Barrera, fa només vuit anys, ara l’hi ha retirat, d’una manera ignominiosa»
23/09/2020
«La persona que és incapaç de valorar la importància de les coses petites, no pot tenir la capacitat de saber valorar les més grans»
16/09/2020
«Laïcitat no és antireligió. La paradoxa ridícula d'aquesta situació mental és que hom consideri 'progre' felicitar el Ramadà, però no pas Nadal perquè no fa d'esquerres»
09/09/2020
«Nosaltres només podem aixecar-nos d'una mesa de diàleg quan quedi demostrat, del dret i del revés, la inutilitat de la taula de diàleg i quan així sigui percebut per la majoria de la societat»
19/08/2020
«Ja fa temps que ho sospitava, però ara no tinc més remei que declarar-me agnòstic en matèria de política catalana»
05/08/2020
«Per als independentistes catalans no hi pot haver altra República que la nostra: la República Catalana»
Pàgina 1 de 49