Josep-Lluís Carod-Rovira - Articles d'opinió

Cambrils, 1952. Filòleg i escriptor. Ha estat conseller en cap i vicepresident del govern de Catalunya, diputat al Parlament i diputat electe al Congrés de Diputats d'Espanya. Ha dirigit la Càtedra sobre Diversitat Social de la Universitat Pompeu Fabra.  Autor d'una quinzena de llibres, dirigeix la col·lecció divÈrsia, Biblioteca Bàsica dels Països Catalans. Membre de la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona i de l'Agència Catalana de l'Arengada (ACA), li agrada la mar, llegir, escriure, viatjar, passejar, l'allioli de la Fonda dels Àngels, la salsa de calçots de la Montserrat Coll, la ironia i l llibertat. És pare de dos fills i una filla i avi de tres néts i una néta.
 

28/09/2022
«Sempre que votem no és, pròpiament, que dividim, sinó que manifestem democràticament la posició d’una societat plural, ja dividida»
21/09/2022
«De Caimó podem extreure que quan hom va a una guerra, el primer que cal tenir clar és a quina banda de la trinxera se situa l’enemic»
14/09/2022
«El més preocupant no és, només, que la deformació de la realitat sigui acceptada a Espanya com a verídica, sinó que hi hagi gent que s’ho cregui també aquí»
07/09/2022
«El futur de català depèn del que nosaltres volem que sigui. La llengua no salva la nació, però la nació pot salvar la llengua, si vol»
31/08/2022
«No fora mala cosa que alguns cappares de la pàtria s’esforcessin per conèixer la vida i els fets d’alguns dels noms esmentats en aquest article»
17/08/2022
«El gest impresentable del monarca espanyol és l’expressió insolent i arrogant d’un neocolonialisme que menysprea qualsevol cosa amb flaire de llibertat»
10/08/2022
«La visita a tots aquests indrets ha de ser feta sense presses, conscients que sempre hi descobrirem coses de la nostra història nacional»
03/08/2022
«L’única amenaça de debò que té Espanya com a negoci en forma d’Estat és la revolta catalana, un aixecament pacífic, popular, intergeneracional, contra les castes d’allà i les que en viuen aquí»
27/07/2022
«Europa està més preocupada per l'euro, els grans bancs i les empreses multinacionals que no pas per la quotidianitat dels seus habitants»
Pàgina 1 de 59