1 de 10

El POUM de la vergonya

per Isaac Peraire, 15 d'octubre de 2015 a les 00:01 |

«El pla urbanístic de Prats de Lluçanès no se'l sent seu ningú»

Aquest article es va publicar originalment el 15 d'octubre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El passat divendres 9 d'octubre del 2015 és per emmarcar. La Comissió Territorial d'Urbanisme de la Catalunya Central va aprovar definitivament el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Prats de Lluçanès. Ara caldrà arreglar el què ens demanen, i quan es publiqui entrarà en vigor (encara passaran unes setmanes i mesos més).

Es tracta d'un POUM que ha tardat gairebé nou anys des dels inicis de la seva redacció fins arribar en aquest punt, amb tot el què això suposa de canvis socioeconòmics del poble, la comarca i el país. Un POUM condicionat a convenis bilaterals per a zones concretes del poble. Un POUM fet sense tenir en compte una visió global, si no centrat a mirada curta. Un POUM que no ha tingut un procés participatiu actiu, i m'atreveixo a dir que no se'l sent seu ningú.


El POUM és una eina importantíssima, necessària de planejament present i, sobretot, futur. Teníem l'opció ara d'aturar-lo? Sí, i tant. Però els tràmits eren al final del seu camí, de difícil aturador, i en cas de poder ser, parar-lo suposava tornar a començar (tenint en compte els recursos econòmics que s'han destinat a la seva redacció), i estan agafats igualment de mans i peus amb els convenis signats. Uns convenis que, certament alguns es podien haver intentat revocar (difícil, també), però el cost pel poble hauria estat superior i pitjor. Així que vam optar per deixar seguir el camí, arreglar el que bonament puguem i, en el futur, tramitar els canvis que calguin.

Tot plegat, una decisió difícil, carregosa, complicada. Per això, el 9 d'octubre del 2015, quan la Comissió Territorial d'Urbanisme el va aprovar, jo no estava content.


El que des de l'oposició vam anomenar "POUM de la vergonya" ara és el "POUM que ens ha fet passar vergonya".

Dit això, mirada endavant i el nostre compromís a treure'n tot el màxim suc possible, estar amatents als canvis que es puguin fer i, sobretot, posar l'urbanisme al servei de les persones i el poble.

 

Mostra el teu compromís amb Nació.
Fes-te'n subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te'n subscriptor

 

Isaac Peraire
Alcalde de Prats de Lluçanès, president del Consorci del Lluçanès i secretari nacional d'Organització d'Esquerra Republicana de Catalunya. Més informació, al meu blog.
Més articles de l'autor
03/05/2018

Quilòmetres per reivindicar i no oblidar

11/12/2017

L'Oriol ens posa deures

06/05/2016

Prats, capital de la reforma horària. I ara, què?

15/10/2015

El POUM de la vergonya

19/02/2015

La Fira de la Biomassa, una oportunitat perduda

20/12/2014

Acords de Nadal

22/10/2014

Com els del Lluçanès... enlloc

23/09/2014

Els ajuntaments: eina per la democràcia

30/07/2014

Un Lluçanès ben viu

20/06/2014

Sant Joan i els Elois

Participació