Són i seran
15/10/2017
Laura Pinyol
«És enginyer agrònom i una sèrie de títols llarguíssims que no cabrien en una targeta de visita ni en una signatura de correu»
18/09/2017
Laura Pinyol
«Si, com diu Margarit, la llibertat és una llibreria, no sé si l'ofici de llibretera és la llibertat. Potser la llibertat d'apujar i abaixar la persiana cada dia en un ofici que exigeix passió. I ambició»
03/09/2017
Laura Pinyol
«Amb una varietat que inclou el gel de bany, xampú, crema corpora, exfoliant, tònic facial, condicionador, crema solar, sèrum capil·lar i fins a dotze productes diferents, busca oferir un producte d’alta qualitat amb un paràmetre de 99% d’ingredients naturals»
23/07/2017
Laura Pinyol
«És inquiet, audaç, ambiciós. Potser són tres qualitats que necessita un jove que, des de que se’n va anar a estudiar enginyeria informàtica a la UPF, tenia clar que acabaria muntant una empresa»
09/07/2017
Laura Pinyol
«Des de Can Pujadas, envoltat a sud-oest per les quinze hectàrees de la finca de Canovelles, es comença un cicle sencer que acaba amb la distribució de formatges i iogurts La Cleda. 15.000 unitats cada any que recullen els 90.000 litres de llet que fa la granja»
25/06/2017
Laura Pinyol
«La seva trajectòria avala un treball constant entre la recerca i la creació, amb la concessió de diverses beques. Artista, escultora, experta en realitat i irrealitat, allò que s’ensenya i allò que només s’intueix, el focus o, potser, l’enquadrament»
11/06/2017
Laura Pinyol
«Com la seva roba, que té un cicle circular en un territori de proximitat, la feina de la Laia també és circular: dibuixa, “sense gaire ordre”, decideix els patrons, munta prototips, fa els mostraris, prova la roba, confecciona, fa de comercial i ven»
28/05/2017
Laura Pinyol
«És editor. L’essència d’Edicions del Periscopi, una petita editorial nascuda l’any 2012, que acaba de celebrar el seu primer lustre. Com aquest barceloní, que viu a Girona però treballa a Barcelona, va arribar a fer-se editor, mereix una història sencera»
14/05/2017
Laura Pinyol
«Amb aquest aire a mig camí de professor universitari i investigador, Roger Uceda és un de les autoritats d’aquest país en aquesta àrea de coneixement. Imparteix cursos tutorials a gent que ve de tot el món. I tenen la pretensió que les seves màquines serveixin per fer un món una mica més fàcil»
30/04/2017
Laura Pinyol
«Està acostumada a divulgar i explicar aquest ofici antic. Per tant, ràpidament, em posa en antecedents: en una comunitat d’abelles només hi ha una reina, que és més gran i té l’abdomen més llarg i més punxegut»
16/04/2017
Laura Pinyol
«El caràcter analític va pendolar durant els primers mesos del seu tractament pel càncer. Dies que volia i encarava la seva malaltia amb la mentalitat d’una investigadora i d’altres que s’oblidava de la seva vocació per ser només pacient: 'que el coneixement també estressa'»
02/04/2017
Laura Pinyol
«Aquesta versatilitat a simple vista li ha permès jugar molt. Ser descarat, ser delicat, ser introspectiu, ser agosarat. Combinar còmics amb portades de discos. Fins i tot en Quim Monzó li va suggerir que segmentés la seva personalitat»
19/03/2017
Laura Pinyol
Un dels usos més esperançadors d’aquesta tecnologia és el terapèutic, explica el científic, un dels pocs exemples de talent exportat que han estat repatriats
05/03/2017
Laura Pinyol
«Tenia set anys la Berta quan va dir als seus pares que volia tocar l’arpa. L’arpa? L’arpa. I d’on ha sortit aquesta dèria? Vull tocar l’arpa. Però al conservatori de Lleida, on vivia la família, no hi havia professors d’arpa. Però jo vull tocar l’arpa»
19/02/2017
Laura Pinyol
És difícil escriure sobre algú que quan escriu, escriu: «Escric com escric perquè sóc animal abans que persona i persona abans que poeta. I amb el viure, el mateix, però més dolorós i au», presenta l’Anna.
29/01/2017
Laura Pinyol
«Així que amb vint-i-cinc anys és cap de cuina de l'Àbac i estrena el Somiatruites al costat del seu germà Xavier, arquitecte, que té en un mateix local tota l'essència del barri on són: arquitectura industrial, curtits de pell, ferro forjat»
Pàgina 1 de 1