Aragonès ofereix a Puigdemont i Illa un debat a tres a la Catalunya Nord

El president del Govern exigirà "responsabilitats polítiques" si es confirma que el CNI el va espiar sense el consentiment del Tribunal Suprem

Pere Aragonès, Carles Puigdemont i Salvador Illa, en imatge d'arxiu
Pere Aragonès, Carles Puigdemont i Salvador Illa, en imatge d'arxiu | Nació
05 d'abril del 2024

Amb la campanya electoral del 12-M a l’horitzó, el president del Govern, Pere Aragonès, ha obert la porta en una entrevista a El Món a RAC1 a celebrar un debat a tres amb el primer secretari del PSC, Salvador Illa, i el líder de Junts, Carles Puigdemont, a la Catalunya Nord. “On sigui i quan sigui”, ha reblat. La ràdio privada ha agafat el guant i s'ha ofert per moderar el cara a cara a tres bandes entre els grans candidats a la presidència del Govern en els comicis catalans.

La campanya electoral arrenca la nit del dijous 25 d'abril, però Catalunya ja és testimoni des de fa setmanes de declaracions creuades, retrets i interpel·lacions de tota mena entre ERC, PSC i Junts. En aquest sentit, Aragonès ha tornat a carregar contra Illa aquest divendres i ha anunciat que recorrerà contra la resolució de la Junta Electoral Central (JEC) de considerar electoralista” la proposta del Govern de finançament singular i ho ha justificat per la voluntat dels socialistes, qui han denunciat el cas, de desar el debat en un calaix perquè “no tenen cap proposta” en aquest àmbit.

Tanmateix, Aragonès ha reblat que exigirà "responsabilitats polítiques" si es confirma el presumpte espiament del CNI al seu telèfon mòbil sense l'autorització del Tribunal Suprem, com investiga el jutge del cas Pegasus. Uns fets que, a parer seu, assenyalen un "patró sistemàtic" dels poders de l'Estat. Amb tot, ha lamentat que, en un estat democràtic, es puguin haver emprat els serveis d'intel·ligència per controlar un moviment "cívic, pacífic i democràtic" com l'independentista.