Recull d'enquestes: qui guanyarà les eleccions del 12 de maig al Parlament?

Consulta quins partits pugen i quins baixen, amb les dades sobre intenció de vot i estimació de diputats dels sondejos publicats fins ara

Les enquestes no són infal·libles, però sí serveixen per calibrar tendències de vot.
Les enquestes no són infal·libles, però sí serveixen per calibrar tendències de vot. | Núria Garrido
25 d'abril del 2024
Actualitzat a les 20:10h

La campanya electoral de les eleccions al Parlament del 12 de maig ja ha començat formalment. En quin punt hi arriba cada partit i com evolucionaran les seves expectatives, durant els dies que resten per votar? Per mirar de respondre aquestes preguntes, Nació recull permanentment les dades de totes les enquestes que vagin publicant-se, tant pel que fa a intenció de vot com a nombre de diputats que obtindria cada candidatura.

La informació completa, amb tots els gràfics d'estimacions de vots i escons i els enllaços a aquestes enquestes estatals i catalanes, es poden trobar a Nació Polis, així com cinc consells per interpretar-les correctament. Tot i això, en aquesta notícia, s'hi troba un tast, amb l'evolució de la mitjana de representants atorgats cada setmana.

Evolució de l'estimació de diputats al Parlament de Catalunya

Cal tenir en compte que s'han agrupat per setmanes els resultats de les enquestes, mostrant la mitjana de diputats assolits per tots els sondejos publicats en cadascuna d'elles per a cada partit. Només es mostren aquelles setmanes en què hi ha hagut alguna enquesta, així que el gràfic no reflecteix l'evolució temporal de forma lineal —això es troba a altres gràfics a Nació Polis—. Amb els botons superiors, es pot tornar a veure l'animació o canviar les línies per veure exclusivament l'ordre en què es troba cada partit cada setmana, independentment del nombre de representants previstos.