Els alcaldes de Junts al Maresme demanen l'expulsió immediata dels migrants multireincidents

El Parlament també debat sobre la delinqüència i el conseller Elena reclama no atribuir a un col·lectiu "per odi" fets puntuals

Els alcaldes de Junts al Maresme.
Els alcaldes de Junts al Maresme. | Junts per Catalunya
13 de desembre del 2023
Actualitzat el 14 de desembre a la 13:41h
Els alcaldes de Junts al Maresme han fet costat aquest dimecres a l'alcalde de Calella, Marc Buch, que fa uns dies va demanar l'expulsió immediata d'aquells delinqüents multireincidents que siguin persones migrades en situació irregular. Aquesta va ser una petició que va fer arran d'una onada de delictes violents al municipi. "Si no han vingut a integrar-se i a treballar com fa la majoria de la població, no tenen cabuda a casa nostra", ha dit Buch en la compareixença en la qual ha rebut l'escalf de la resta d'alcaldes del partit.

Buch també ha reclamat canvis legals per lluitar contra la multireincidència i contra les ocupacions, i acabar així amb la "impunitat" dels que fan "del delicte" la "seva forma de vida". En la seva reclamació, des de Junts també assenyalen cap a la conselleria d'Interior, i és que reclamen més dotació policial. Les alcaldies que han participat en la roda de premsa són les d'Arenys de Mar, Cabrera, Calella, Òrrius, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Pol, Santa Susanna, Tordera i Vilassar de Mar.
 

De fet, un dels ajuntaments de la comarca presents a la roda de premsa va estar en el punt de mira ara fa un any: el de Premià de Dalt. El mes d'octubre del 2022, quan el consistori estava governat pel PSC i Junts, van encarregar a la polèmica empresa Desokupa -amb vincles a l'extrema dreta- que fos la seva assessora per a la recuperació d'immobles. L'enrenou va ser tal que finalment l'Ajuntament va recular un cop les direccions nacionals de Junts i el PSC s'hi van oposar. 

 

El Parlament debat la multireincidència a proposta de Vox 

En paral·lel a la compareixença dels alcaldes del Maresme, se celebrava la sessió de control al Govern al Parlament i justament s'ha debatut sobre aquesta qüestió. Ha estat quan el diputat de Vox Sergio Macián ha reclamat contundència contra els multireincidents, amb penes més elevades de presó i amb l'expulsió d'aquelles persones que delinqueixen i són migrants. De fet, l'ultra, durant la seva intervenció, ha fet referència a les demandes de l'alcalde de Calella, per posar-lo com a exemple. Vox ja havia demanat en reiterades ocasions l'expulsió dels migrants irregulars, al Parlament i en rodes de premsa. 

En la seva resposta, el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha admès que existia un problema a l'hora d'abordar la multireincidència, però ha assegurat que s'ha corregit amb reformes legislatives. També ha defensat la feina dels Mossos d'Esquadra en cadascuna de les detencions a delinqüents. Ara bé, ha rebutjat vincular la multireincidència amb la procedència, i ha criticat que des de l'"odi", Vox intenti assignar la responsabilitat de la delinqüència a un col·lectiu determinat.