Els ministres del nou govern de Pedro Sánchez

El president espanyol ascendeix María Jesús Montero, situa Félix Bolaños al capdavant de Justícia, exclou Raquel Sánchez i Miquel Iceta, i fitxa l'exalcalde Hereu

El nou govern de Pedro Sánchez
El nou govern de Pedro Sánchez | Núria Garrido
Carme Rocamora / Lluís Girona
20 de novembre del 2023
Actualitzat a les 19:44h
El recentment reelegit president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ja ha enllestit el nou equip que l'acompanyarà els pròxims quatre anys. És un executiu amb un perfil polític "més alt", que manté la majoria dels ministres de la passada legislatura, i en el qual s'incorporen nou cares noves. La principal diferència amb la passada legislatura és l'exclusió de Podem, el que aplana el camí per a la separació de la formació d'Irene Montero i Ione Belarra amb la de Yolanda Díaz, Sumar. Per altra banda, el nou executiu tindrà quatre vicepresidències, una més que en els últims quatre anys, i totes seran dones. Repeteixen al capdavant les tres vicepresidentes del mandat passat i s'hi suma María Jesús Montero, que ascendeix. 

Félix Bolaños, a banda de retenir Presidència, assumirà també Justícia, carpeta clau per a la tramitació de la llei d'amnistia. A més, hi ha fitxatges notoris com el de l'exalcalde de Barcelona Jordi Hereu, que Sánchez ha situat al capdavant d'Indústria. De fet, Hereu és l'única figura del PSC en el nou executiu, després que Raquel Sánchez i Miquel Iceta hagin quedat fora. Una presència dels socialistes catalans, per tant, escassa, tenint en compte els bons resultats del partit a Catalunya el 23-J. Aquests és el nou equip de Sánchez.