El PP acusa el govern espanyol d'obligar la policia a tractar els manifestants de Ferraz «com si fossin CDR»

El PSOE, per contra, retreure als populars que no condemni els "atacs" a les seves seus ni doni suport als agents de policia

Els antiavalots ahir a Ferraz
Els antiavalots ahir a Ferraz | Europa Press
Nació
07 de novembre del 2023
Actualitzat a les 12:00h
El PP segueix atiant el conflicte amb el PSOE l'endemà de la jornada més intensa de les manifestacions d'ultradreta a les seus socialistes. Amb especial focus a Ferraz, els populars acusen el govern espanyol presidit per Pedro Sánchez d'obligar els agents de policia a tractar els concentrats a la seu del PSOE "com si fossin CDR". Per contra, els socialistes han carregat amb duresa contra el PP per no haver condemnat "els atacs" ni "haver donat suport als agents de la policia espanyola" que van actuar durant la jornada de dilluns.

Segons el Partit Popular, es va obligar els policies a aplicar "de manera injusta" la llei mordassa. "El nostre suport als agents és compatible amb la nostra crítica als comandaments del Ministeri de l'Interior", afegeixen. Així mateix, la formació que presideix Alberto Núñez Feijóo deixa clar que no ha convocat cap concentració al carrer Ferraz de Madrid, on hi ha la seu del PSOE. I posen l'accent en el fet que totes les manifestacions en què ha participat el PP en contra de l'amnistia han estat "pacífiques".

Per contra, el PSOE insisteix a retreure al PP que no condemni els "atacs" a les seves seus durant les protestes contra l'amnistia. "Ni els crits en favor de Franco, ni els crits contra la Constitució, el cap d'estat i el president", lamenten fonts dels socialistes. Unes 3.800 persones -segons dades de la delegació de govern espanyol a Madrid- es van concentrar per tercera vegada a les portes de la seu nacional del PSOE al carrer Ferraz clamant contra els pactes del candidat socialista a la investidura, Pedro Sánchez, amb els independentistes i contra la llei d'amnistia. 

La de Madrid va ser la més multitudinària i la més problemàtica. Centenars de persones van deixar empremta a les xarxes socials, publicant reaccions surrealistes sobre les càrregues policials o sobre per què estaven allà. Altres apareixien en mitjans de comunicació, especialment els d'ultradreta que cobrien la concentració de manera sobredimensionada, o atacaven diversos mitjans. La Sexta va viure un moment especialment tens en directe, a El Hormiguero, però reporters de RTVE o RAC1, com Jordi Armenteras, també van ser increpats.